Συνάντηση εκπρόσωπου του Υπουργείου Παιδείας, κύριο Ανδρέα Σοφόκλη με τη Δήμαρχο Κερύνειας, κα Ρίτα Ελισσαίου Κωμοδίκη.

Πραγματοποιήθηκε χθες, 17/05/23 στα προσωρινά γραφεία του Δήμου Κερύνειας συνάντηση της Δημάρχου Κερύνειας και της Επιτροπής Λυκείων του Παγκύπριου Μαθητικού Διαγωνισμού του Δήμου Κερύνειας, κυρίες Μαρία Οικονομίδου, Ειρήνη Βαρέλλα και Βαλεντίνα Σαλτέ με τον εκπρόσωπο του Υπουργείο Παιδείας.

Σκοπός της συνάντησης ηταν η ανταλλαγή απόψεων για προώθηση και ενίσχυση του Παγκυπριου Μαθητικού Διαγωνισμού του Δήμου Κερύνειας, ο οποίος διεξάγεται από ο 1997 σε συνεργασία του Υπουργείο Παιδείας.

Στόχο του διαγωνισμού είναι η διατήρησης ζωντανής της μνήμης και του θεσμού «Γνωρίζω, Δεν Ξεχνώ, Διεκδικώ», που καθιέρωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Ειδικότερα για το Δήμο Κερύνειας, το μήνυμα «Δεν Ξεχνώ την Κερύνεια» μεταξύ των μαθητών μας επιβάλλεται για να θυμόμαστε τα σχολεία, τις εκκλησίες, τα σπίτια μας, να θυμόμαστε την πόλη μας ζωντανή, όπως ήταν πριν μας ξεριζώσουν από αυτή με τόση βία, τόση αδικία και τόσο θράσος. Πρέπει οι νέοι μας να μυηθούν και να πιστέψουν ότι, χωρίς αγώνες τίποτε δεν κερδίζεται, χωρίς αγώνες όλα χάνονται.