ΈΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Παρουσία αντιπροσωπείας του Δήμου Κερύνειας  στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Συλλόγου Κυπρίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ιωαννίνων  με θέμα: «Κύπρος 1974: Γνωρίζουμε την κατεχόμενη πατρίδα μας».

Aντιπροσωπεία του Δήμου Κερύνειας, αποτελούμενο από το Δημοτικό Σύμβουλο, κ. Θεόδωρο Λαφαζάνη και τη Δημοτική Γραμματέα, κ. Ειρήνη Κοκότη, παρευρέθηκε στα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης του Συλλόγου Κυπρίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ιωαννίνων με θέμα: «Κύπρος 1974: Γνωρίζουμε την κατεχόμενη πατρίδα μας». Στόχος του Δήμου Κερύνειας είναι η στήριξη των προσπαθειών των  νέων, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό,  που αγωνίζονται να  κρατήσουν άσβεστη την μνήμη της κατεχόμενης γης μας διαφωτίζοντας και ενημερώνοντας για το συνεχιζόμενο πρόβλημα κατοχής στην Κύπρο,

Κατά την παρουσία της αντιπροσωπείας στην Έκθεση μοιράστηκε στους φοιτητές ενημερωτικό υλικό  για  την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς,  του Φυσικού Περιβάλλοντος και της συνεχιζόμενης καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κερυνειωτών. Συζητήθηκαν επίσης τρόποι συνεργασίας με το Σύλλογο Κυπρίων Φοιτητών και Σπουδαστών Ιωαννίνων.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου, κ. Γιώργος Καψάλης, ο οποίος με εμφανή συγκίνηση καλωσόρισε την αντιπροσωπεία του Δήμου Κερύνειας και τους  ευχαρίστησε για την εκεί παρουσίας τους. Υπέγραψε το βιβλίο συλλογής υπογραφών για Επιστροφή στη Κερύνεια και δήλωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Δήμου Κερύνειας και να συμβάλλει  με κάθε δυνατό τρόπο στην στήριξη των αγώνων του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τα τοπικά κανάλια που κάλυψαν τα εγκαίνια της έκθεσης και έδωσαν την ευκαιρία, μέσα από τις δηλώσεις του πρύτανη κ. Γιώργου Καψάλη, του Δημοτικού συμβούλου του Δήμου Κερύνειας, κ. Θ. Λαφαζάνη και του προέδρου του συλλόγου Κυπρίων φοιτητών και σπουδαστών των Ιωαννίνων  (Σ.Κ.Φ.Σ.Ι),  κ. Γ. Γεωργίου, να προβληθεί η προσπάθεια αυτή και να ακουστεί σε κάθε σπίτι της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων, ενωμένη η φωνή, στην αξίωση της επιστροφής στις πατρογονικές μας εστίες.