ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

 

 

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2018, η εκδήλωση για την Ημέρα των Γραμμάτων, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κερύνειας και η Σχολική Εφορεία Κερύνειας σε συνεργασία με το Λαογραφικό Όμιλο Κερύνειας. Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος, η κα Στάλω Κουκουμά,  εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, ο τέως Βουλευτής και Επίτιμος Δημότης της Κερύνειας κ. Α. Αγγελίδης, τέως Δήμαρχοι και μεγάλος αριθμός Κερυνειωτών/Κερυνειώτισσων και Φίλων της Κερύνειας

Η εκδήλωση άρχισε με σύντομο χαιρετισμό από τη Δήμαρχο Κερύνειας, τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Κερύνειας και την εκπρόσωπο του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού.

Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως κας Ρήνας Κατσελλή «Ο Κερυνειώτης Κώστας Κατσελλής – ο άνθρωπος και ο τόπος» που εκδόθηκε από το Λαογραφικό Όμιλο Κερύνειας. Το βιβλίο παρουσιάσθηκε και αναλύθηκε με συναρπαστικό ύφος, χρώμα και τόνο από τη Δρ. Μυρτώ Αζίνα Χρονίδη, καταξιωμένη ιατρό και βραβευμένη συγγραφέα, η οποία σε μία φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα κατόρθωσε να κρατήσει αδιάσπαστη την προσοχή και  αμείωτο το ενδιαφέρον του πολυπληθούς κοινού, από την αρχή μέχρι το τέλος της παρουσίασης. Αποσπάσματα του βιβλίου αναγνώσθηκαν με εξαίρετο ύφος από την εκπαιδευτικό κα Δώρα Κατσελλή.

Στη συνέχεια έγιναν οι βραβεύσεις οκτώ αριστούχων απόφοιτων της Σχολικής χρονιάς 2016-2017 με καταγωγή από την Κερύνεια, οι οποίοι είναι οι ακόλουθοι:

  • Μυτιληναίου Γεωργία, φοιτήτρια φαρμακευτικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • Ιωάννου Νάταλη, φοιτήτρια Νομικής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
  • Καραπίττη Κυριακή, φοιτήτρια στην Ιατρική Αθηνών
  • Μεσαρίτου Ειρήνη, φοιτήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου.
  • Ο Παπαηρακλέους Δρόσος, τώρα εθνοφρουρός και με εγγραφή στο Καίημπριτζ (Cambridge) στον κλάδο χημικής μηχανικής
  • Σκώττη Ξένια, φοιτήτρια στη Γλασκώβη, κλάδο Υπολογιστών-Computer
  • Κόσσυβα Χρυσταλλένη, φοιτήτρια Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • Χαραλάμπους Ζήνα, η οποία ήρθε πρώτη στις παγκύπριες εξετάσεις για την Ιατρική Αθηνών, όπου φοιτά αυτή τη στιγμή. Βαθμός 19.92.

Τα βραβεία παραχωρήθηκαν ευγενώς από τους Κώστα και Μαίρη Παντέχη, Πέτρο και Αναστασία Χατζηπέτρου, Έλλη Λεπτού, Δήμο και Κρίτωνα Γεωργιάδη, αντιστράτηγο εν αποστρατεία Αλέξανδρο Μιχαηλίδη, Επίτιμο Δημότη Κερύνειας και πρώην Βουλευτή Ανδρέα Σ. Αγγελίδη, Μαρούλλα Αγγελίδου, Τιτίνα Λοἳζίδου και Νάτια Χαραλαμπίδου και τη Σχολική Εφορεία Κερύνειας.

Βραβεία δόθηκαν επίσης σε πέντε αριστούχους μαθητές οι οποίοι είναι:

Δημητρίου Παναγιώτης, Γεωργίου Παναγιώτης, Φραγκούδης Χρίστος, Σωτηρίου Χρίστος, Κωνσταντίνου Τέλης.

Η όλη εκδήλωση έκλεισε με τρία τραγούδια από τις Δώρα Θεοδώρου Κωνσταντίνου (κιθάρα, τραγούδι) και Μαρία Κάσινου (βιολί).

Η Αντιδήμαρχος Κερύνειας παρουσίασε και συντόνισε με άψογο τρόπο την όλη εκδήλωση.