ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία χθες, Δευτέρα βράδυ, 19 Νοεμβρίου 2018, η εκδήλωση καταδίκης ανακήρυξης του ψευδοκράτους στο κατάμεστο από κόσμο θέατρο «Παλλάς» στη Λευκωσία. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από τις Επιτροπές Κατεχόμενων Δήμων και Κατεχόμενων Κοινοτήτων, δίδοντας ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας του προσφυγικού κόσμου της Κύπρου.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Νίκου Αναστασιάδη, ήταν ο έντιμος Υπουργός Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για την ομοψυχία όλων των Κυπρίων εκτοπισμένων, τονίζοντας ότι αυτό συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση επίλυσης του εθνικού μας προβλήματος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δρ. Πέτρος Καρεκλάς εκ μέρους της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και ο Δρ. Ελευθέριος Αντωνίου εκ μέρους της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων. Ακολούθησε σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με απαγγελία και τραγούδια από τη χορωδία «Φωνή της Κερύνειας».

Η εκδήλωση έκλεισε με την έγκριση ψηφίσματος προς τα Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο θα παραδοθεί προσεχώς στις Πρεσβείες τους στη Λευκωσία.

Στο ψήφισμα που εγκρίθηκε καταδικάζεται η παράνομη και αποσχιστική ανακήρυξη του ψευδοκράτους, καλούνται όλες οι χώρες να στηρίξουν αποφασιστικά τον αγώνα του προσφυγικού κόσμου για επιστροφή και δικαίωση και διακηρύσσεται η αποφασιστικότητα των προσφύγων να παραμείνουν ακλόνητοι στον αγώνα μέχρι να δικαιωθούν όλες οι προσδοκίες τους. Τονίζεται επίσης η διεκδίκηση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα, η οποία:

  • να βασίζεται στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο και τις πανανθρώπινες Αρχές και Αξίες
  • να απαλλάσσει την Κύπρο από τα κατοχικά στρατεύματα και τους εποίκους
  • να εξασφαλίζει την επιστροφή στα σπίτια και τις περιουσίες μας
  • να κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων
  • να διασφαλίζει την ειρήνη και την ευημερία για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι διοργανωτές ευχαριστούν θερμά τον κόσμο για τη μαζική προσέλευσή του που αποδεικνύει  ότι ο προσφυγικός κόσμος διεκδικεί με σθένος τα δίκαιά του μέχρι την τελική λύτρωση!

 

Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων και Επιτροπή Κατεχόμενων Κοινοτήτων
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018