Αυτή είναι η θέση του Κινήματος Αλληλεγγύη εις απάντηση στην ανοιχτή επιτολή του Δήμου Κερύνειας προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ημερομηνίας 9/4/2021

Αισθανθήκαμε ιδιαίτερα άβολα όταν πριν από μερικές ημέρες λάβαμε ερωτηματολόγιο του Δήμου Κερύνειας όσον αφορά τη στάση του Κινήματός μας σχετικά με την Κερύνεια, γιατί φαίνεται ότι τα μηνύματα μας δεν φτάνουν εκεί που πρέπει.

Βεβαίως αυτό δεν μας εκπλήσσει γιατί και η Δημοκρατία στον τόπο μας είναι ελλειμματική. Οι ηγέτες των Κερυνειωτών όμως, όφειλαν  να γνωρίζουν ότι μαχητικά διεκδικούμε την απελευθέρωση όλων των κατεχόμενων περιοχών μας και φυσικά της πολυφίλητης Κερύνειας, όχι μόνο γιατί πολλοί από εμάς είμαστε Κερυνειώτες αλλά γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως κάθε ελεύθερος άνθρωπος στο νησί μας αισθάνεται Κερυνειώτης.

Ομολογούμε ωστόσο ότι πολλές φορές αναρωτηθήκαμε πώς είναι δυνατόν οι Κερυνειώτες να ψηφίζουν και να εκλέγουν  στις Βουλευτικές εκλογές εκπροσώπους κομμάτων που είναι φανατικά ταγμένα υπέρ της ΔΔΟ, λύσης που παραχωρεί την Κερύνεια εσαεί στην Τουρκία.

Μετά την επισήμανση, ξεκαθαρίζουμε και δημόσια ότι για εμάς η ΔΔΟ είναι χειρίστη μορφή διχοτόμησης, εκτουρκισμού και εξισλαμισμού της Κερύνειας και ότι για εμάς δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός όσο αφορά στην απελευθέρωση κάθε γωνιάς της πατρίδας μας.

Θέλουμε την κατοχύρωση των ανθρωπίνων, των πολιτικών, περιουσιακών, θρησκευτικών , γλωσσικών πολιτιστικών δικαιωμάτων κάθε Κύπριου πολίτη, τις τέσσερις ευρωπαϊκές ελευθερίες και τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, σε κάθε τετραγωνική ίντσα του νησιού μας. Θα αγωνιστούμε με όλα τα μέσα για να το πετύχουμε.

Στέλνουμε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς στους Κερυνειώτες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Ακολουθεί η υπό αναφορά επιστολή του Δήμου Κερύνειας

https://kyreniamunicipality.com/anoikti-epistoli-pros-ton-ptd-o-dimos-keryneias-kalei-kommata-kai-politikous-schimatismous-na-ksekatharisoun-ti-thesi-tous/