ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2018-2019 ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ 22ΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019, στην αυλή του Δημαρχείου Κερύνειας η καθιερωμένη  Τιμητική Εκδήλωση Τελειοφοίτων Σχολικής Χρονιάς 2018-2019 και η Τελετή Απονομής των Βραβείων του 22ου Παγκύπριου Μαθητικού Διαγωνισμού του Δήμου Κερύνειας.

Στην αρχή της εκδήλωσης τηρήθηκε μονόλεπτος σιγή στη μνήμη του αποβιώσαντος Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και στη συνέχεια η Αντιδήμαρχος Κερύνειας Μαρία Μουστάκα Κουρούγιαννη, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους της απουσιάζουσας για λόγους υγείας Δημάρχου Ρίτας Ελισσαίου Κομοδίκη.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Παναγιώτη Χριστοδούλου, εκ μέρους του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Κερύνειας κ.κ. Χρυσοστόμου, του Υπουργού Παιδείας, εκ μέρους της Επιθεωρήτριας Χημείας κ. Χρυστάλλας Κουκουμά και του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας Κερύνειας κ. Γιαννάκη Κουμίδη.

Εκ μέρους των τελειοφοίτων 2018-2019 που κατάγονται από την Κερύνεια, αντιφώνησε, ευχαριστώντας εκ μέρους όλων τους οργανωτές, ο Γεώργιος Κυριακίδης, απόφοιτος του Λυκείου Λατσιών.

Στη συνέχεια, στο Β΄ Μέρος της εκδήλωσης, έγιναν οι βραβεύσεις των μαθητών που διακρίθηκαν στον 22ο Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό του Δήμου Κερύνειας και οι κ. Δώρα Κατσελλή, Κλέα Μαραγκού και Άννα Νεοφύτου, Πρόεδροι αντίστοιχα των Επιτροπών Αξιολόγησης Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, παρουσίασαν τα αποτελέσματα και το σκεπτικό βράβευσης των τριών Διαγωνισμών και εξήγγειλαν την προκήρυξη του 23ου Διαγωνισμού, ανακοινώνοντας και το θέμα του καθενός. Τα αποτελέσματα των διαγωνισμών και τα  θέματα του 23ου Διαγωνισμού, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Κερύνειας.

Στο Γ΄ Μέρος της εκδήλωσης, έγινε, από τους παρευρισκόμενους επισήμους, εκ μέρους του Δήμου και της Σχολικής εφορείας, απονομή αναμνηστικών δώρων σε όλους τους  αποφοίτους του Σχολικού Έτους 2018-2019 που κατάγονται από την Κερύνεια.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν αρκετοί επίσημοι, πολλοί μαθητές με τους γονείς και καθηγητές τους, καθώς και μεγάλος αριθμός Κερυνειωτών.

Το πρόγραμμα  παρουσίασε η Βικτώρια Νικολαΐδου και η εκδήλωση  έληξε με δεξίωση στην είσοδο του Δημαρχείου.