ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ο κατεχόμενος Δήμο της Κερύνειας εκφράζει την αγανάκτηση και την οργή των Κερυνειωτών για τις συνεχιζόμενες απειλές και προκλήσεις της Άγκυρας εναντίον της Κύπρου, εναντίον της Ευρώπης.

Ο ελλιμενισμός του τουρκικού υποβρυχίου στο λιμάνι της Κερύνειας συνιστά κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και σοβαρή πρόκληση τόσο για τους Κερυνειώτες όσο και για ολόκληρη την πατρίδα μας.

Καταγγέλλουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας την νέα αυτή παραβίαση της κατεχόμενης πατρίδας μας και καλούμε τον Πρόεδρο και την Kυβέρνηση της Κυπριακής δημοκρατίας καθώς και τους ευρωβουλευτές και βουλευτές μας, να ενεργήσουν αποφασιστικά και στοχευμένα εναντίον των απαράδεκτων και παράνομων ενεργειών της Τουρκίας, η οποία καταδυναστεύει την Κύπρο εδώ και μισό αιώνα.

Δηλώνουμε πως καμία από αυτές τις παράνομες ενέργειες δεν θα κάμψει την αγωνιστική μας διάθεση. Θα παραμείνουμε διεκδικητές της πατρώας γης μας, με όρθια την ψυχή και κατακόρυφο το φρόνημα μέχρι την ευλογημένη επιστροφή μας.