Τιμητική Εκδήλωση για συντελεστές και Ποδοσφαιριστές ΠΑΕΕΚ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ στο προσωρινό Δημαρχείο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κερύνειας παρέθεσε χθες βράδυ δείπνο προς τιμή των  μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των ποδοσφαιριστών της Π.Α.Ε.Ε.Κ. ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης για τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας και την άνοδο στην Α’ κατηγορία. Τιμητικές πλακέτες δόθηκαν σε όλους τους συντελεστές της ομάδας καθώς και τους πρώην  προέδρους Δρ. Ανδρέα Σταυρίδη και κ. Σάββα Χριστοφίδης. Ακολουθεί η ομιλία της Δημάρχου Κερύνειας, Ρίτας Ελισσαίου Κωμοδίκη.

Χαιρετισμός της Δημάρχου, Ρίτας Ελισσαίου Κωμοδίκη στη δεξίωση που παρατέθηκε από τον Δήμο Κερύνειας προς τιμή του συντελεστών και των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕΕΚ Κερύνειας στο προσωρινό Δημαρχείο Κερύνειας στις 28 Ιουνίου 2021

Εκ μέρους του Δ.Σ. και του προσωπικού του Δήμου Κερύνειας σας καλωσορίζω στο Δημαρχείο μας και σας ευχαριστώ που είστε σήμερα εδώ μαζί μας και τιμάτε με την παρουσία σας τη δεξίωση που δίνει ο Δήμος με αφορμή τη θριαμβευτική άνοδο της ΠΑΕΕΚ στην Α Εθνική Κατηγορία.

Η άνοδος σας στην ελίτ των κυπριακών ομάδων έχει κάμει όλους τους Κερυνειώτες πολύ περήφανους. Πρέπει εδώ να πω ότι είναι ίσως για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, που ακούσθηκε το όνομα της Κερύνειας, της πόλης μας με θετικό πρόσημο.

Εκείνο που βιώσαμε και βιώνουμε μέχρι σήμερα ήταν η προσπάθεια για καταστολή της φωνής της Κερύνειας, ακόμη και η αποφυγή της αναφοράς του ονόματος της, από πολλούς σε μια προσπάθεια επικράτησης της λήθης αντί του οράματος, των στόχων ακόμη και του ονείρου.

Εσείς όμως με την εξαίρετη νίκη σας επιβάλετε να ακουσθεί το όνομα της Κερύνειας μας απανταχού τ ης Κύπρου και όχι μόνο. Δώσατε ζωή, ελπίδα και αισιοδοξία στους Κερυνειώτες. Σας ευχαριστούμε γιαυτό.

Αυτός εξάλλου είναι και ο στόχος όλων μας. Να ακούεται  η φωνή της Κερύνειας, το όνομα της Κερύνειας. Να μη αφήσουμε τη λήθη να υπερκαλύψει τη μνήμη. Γιατί σας διαβεβαιώνω ότι εμείς οι Κερυνειώτες, ζούμε, αναπνέουμε και οραματιζόμαστε για τη  στιγμή της επιστροφής στην όμορφη πόλη μας. Ιδιαίτερα εμείς, η παλαιότερη γενιά των Κερυνειωτών που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και χαρήκαμε τις ομορφιές της δικής μας πόλης  δεν μπορούμε να τη ξεχάσουμε.

Δε μπορούμε να ξεχάσουμε τα σχολεία μας και την ανέμελη  μαθητική μας ζωή, τις εκκλησίες μας, το μοναδικό λιμανάκι, το Κάστρο, την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της πόλης μας τον αγέρωχο Πενταδάκτυλο και τις αμμουδερές παραλίες μας. Δε μπορούμε να ξεχάσουμε την τρισχιλιετή ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μας.

Όλα, μα όλα μας συνδέουν με τον τόπο που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, αγαπήσαμε και που μια κακή, κάκιστη μέρα 47 χρόνια πριν, ο βάναυσος τούρκος εισβολέας κατέλαβε την πόλη μας με τη βία των όπλων, σκότωσε, λεηλάτησε, βίασε, αιχμαλώτισε, εκδίωξε το γηγενή πληθυσμό από την πόλη και τα χωριά μας και εγκατάστησε στα σπίτια και τις περιουσίες μας χιλιάδες εποίκους που κουβάλησε από τα βάθη της ανατολίας.

Όλα εγκλήματα πολέμου, όλα ενάντια σε κάθε αρχή Δικαίου, Νόμων και Αποφάσεων των Διεθνών Οργανισμών, όλα όμως, έγιναν, δυστυχώς με την ευλογία των μεγάλων δυνάμεων και των ισχυρών της γης, των ρυθμιστών του παγκόσμιου σκηνικού και της τύχης των μικρών και αδυνάμων.

Εμείς όμως οι γνήσιοι Κερυνειώτες δε πτοούμαστε. Αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελευταία μας πνοή , με τα μέσα που διαθέτουμε, όσο πενιχρά και αν είναι, για την επικράτηση του δικαίου.

Δε ξεχνούμε, γιατί αν ξεχάσουμε την πόλη μας και όλη την κατεχόμενη γη μας αυτή θα είναι και η ταφόπλακα για κάθε ελπίδα επιστροφής.

Αυτό τον αγώνα θέλουμε να συνεχίσετε εσείς, η νέα γενιά. Εμείς οι παλαιότεροι φεύγουμε σιγά σιγά από αυτή τη γη. Πριν φύγουμε όμως θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους μας, την αγάπη για την κατεχόμενη γη μας, την πίστη μας στον αγώνα για επιστροφή και δικαίωση.

Με τη λαμπρή σας νίκη βοηθάτε αφάνταστα το Δήμο για την προώθηση των σκοπών και στόχων του. Κάθε σας νίκη θα είναι νίκη και για τον αγώνα της επιστροφής που διεξάγουμε. Με κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα που θα διεξάγεται θα ακούγεται το όνομα της Κερύνειας και θα στέλλει το μήνυμα ότι ο αγώνας για επιστροφή συνεχίζεται.

Για άλλη μια φορά σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων εμάς για το σημαντικό επίτευγμα σας. Θα είμαστε όλοι εμείς πάντα δίπλα σας και θα στηρίζουμε τους αγώνες σας με όλα τα μέσα που διαθέτουμε.

Καλή συνέχεια, δύναμη και αγωνιστικότητα. Με φάρο την πόλη μας συνεχίστε να αγωνίζεστε με ζήλο και πάθος για να οδηγηθείτε σε πιο λαμπρές νίκες και μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές κατακτήσεις.

Καλή συνέχεια  Είμαστε μαζί σας