Συγχαρητήρια του στους εκλεγέντες βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας Κερύνειας

Ο Δήμος Κερύνειας εκφράζει τα συγχαρητήρια του στους εκλεγέντες βουλευτές της εκλογικής περιφέρειας Κερύνειας, Μάριο Μαυρίδη και Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν από τον ΔΗΣΥ και Χρίστο Χριστόφια από το ΑΚΕΛ, που εξελέγησαν για την κοινοβουλευτική περίοδο 2021-2026.

Ο αντικειμενικός σκοπός του Δήμου Κερύνειας, μετά την βάρβαρη τουρκική εισβολή και κατοχή, είναι η προαγωγή των συμφερόντων της πόλης και επαρχίας μας, ειδικότερα στη διεκδίκηση απελευθέρωσης και επιστροφής των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες. Αναμένουμε από τους τρεις βουλευτές Κερύνειας, την αμέριστη και ουσιαστική στήριξη τους στα θέματα που ταλανίζουν τον προσφυγικό κόσμο, στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης των κατεχομένων εδαφών μας και στη διεκδίκηση δίκαιης λύσης στο Κυπριακό.

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε συμφωνία επίλυσης του Κυπριακού, η οποία να περιλαμβάνει παραμονή τουρκικών στρατευμάτων, διατήρηση του αναχρονιστικού συστήματος εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών, και παρεκκλίσεις από το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο. Απαιτούμε τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων όλων των νόμιμων κατοίκων του νησιού, χωρίς διακρίσεις και διχοτομικούς περιορισμούς. Η Κερύνεια αποτελεί την κορωνίδα της στρατηγικής μας για απελευθέρωση και επιστροφή, και δεν πρόκειται να την ξεγράψουμε.

Ως Δήμος Κερύνειας, ευχόμαστε και στους τρεις βουλευτές μια παραγωγική, δημιουργική και γόνιμη θητεία, κατά την οποία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συνεργασία μας σε όλα τα επίπεδα. Marios Mavrides Rita Theo Christos Christofias