ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ


Έκθεση Ανθέων Κερύνειας το 1969, που οργάνωνε από το 1967 μέχρι το 1974 εκ μέρους του Δημαρχείου Κερύνειας ο Λαογραφικός Όμιλος, με πρωταγωνιστικό ρόλο της Ρήνας Κατσελλή που φαίνεται δεξιά, Γραμματέα του Ομίλου.

 

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου του Λαογραφικού Ομίλου Κερύνειας εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη και συμμετέχουν στο πένθος για τον αδόκητο θάνατο της Επίτιμης Προέδρου και υπεύθυνης των εκδόσεών του Ρήνας Κατσελλή.

Η Ρήνα Κατσελλή, ιδρυτικό μέλος του Λαογραφικού Ομίλου Κερύνειας, που ξεκίνησε την πορεία του το 1966 με στόχο τη διάσωση και προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού της Κερύνειας, ήταν μέχρι τον  θάνατό της η ψυχή και κινητήρια δύναμη του Ομίλου στη διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεών του, καθώς και στη συγγραφή πολλών βιβλίων για την Κερύνεια που εντάσσονται στις εκδόσεις του.

Η Ρήνα εργάστηκε με υπέρμετρη αφοσίωση κι αυταπάρνηση για την προβολή της Κερύνειας, της πόλης της με την οποία ήταν ταυτισμένη και στην οποία αναφέρεται  σχεδόν το σύνολο των βιβλίων της.

Με αισθήματα τιμής και απέραντης ευγνωμοσύνης για ό,τι πρόσφερε στον Λαογραφικό Όμιλο Κερύνειας και γενικότερα στην Κερύνεια, αποχαιρετούμε τη Ρήνα, που θα παραμένει πάντοτε ζωντανή στις καρδιές  μας , να μας ενισχύει και να μας εμπνέει  να συνεχίσουμε το έργο του Λαογραφικού Ομίλου  στην ίδια πορεία που εκείνη χάραξε.

Η πρώτη συνεδρία του Λαογραφικού Ομίλου Κερύνειας, που θα γίνει με φυσική παρουσία των μελών του, θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της και θα πάρει αποφάσεις για μελλοντικές εκδηλώσεις που θα την τιμούν.