ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ “ΚΕΡΥΝΕΙΑ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΜΟΥ” ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ

“ΚΕΡΥΝΕΙΑ, Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΣ”
Κυριακή, 6 Μαΐου  2018, 10.30 π.μ.–1.30μ.μ.

  

Οι Επαρχιακές Επιτροπές Π.Ο.Ε.Δ. Κερύνειας και Ομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης Κερύνειας διοργανώνουν Κυνήγι Θησαυρού με θέμα  «Κερύνεια,  ο δικός μου θησαυρός»  για τα παιδιά των τάξεων Γ΄, Δ’, Ε’, Στ’ όλων των Δημοτικών Σχολείων,  που κατάγονται από την Επαρχία Κερύνειας.   Η όλη δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6 Μαΐου 2018, και ώρα 10.30 π.μ.–1.30μ.μ., στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας.

Η όλη δράση εντάσσεται στα πλαίσια του διακηρυγμένου από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού στόχου  «Γνωρίζω, Δεν Ξεχνώ, Διεκδικώ». Στον χώρο του Εθνικού Πάρκου Αθαλάσσας (πίσω από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας) τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να γνωρίσουν την Κερύνεια, να διδαχθούν και να προβληματιστούν. Συγκεκριμένα θα συμμετέχουν σε ομαδικές δοκιμασίες και θα κληθούν να επιλύσουν γρίφους που σχετίζονται με την  Επαρχία της Κερύνειας: Σταθμός 1: “Κερύνεια,  η πατρίδα μας”, Σταθμός 2: Το Αρχαίο Καράβι της Κερύνειας, Σταθμός 3: Ο Πενταδάκτυλος και τα κάστρα του, Σταθμός 4: Εκκλησίες της Κερύνειας, Σταθμός 5: Κερύνεια, κατεχόμενη πόλη, Σταθμός 6: Η μέλισσα ρομπότ ταξιδεύει στην Κερύνεια, Σταθμός 7: Αθλητισμός στην Κερύνεια, Σταθμός 8: ΚΕΡΥΝΕΙΑ, ο δικός μου θησαυρός.

 Όσοι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να λάβουν μέρος στην όλη εκδήλωση:

  1. Πρέπει να επιστρέψουν στον/στη  δάσκαλό/α τους συμπληρωμένη τη δήλωση συμμετοχής, μέχρι την Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018 ή να τη στείλουν απευθείας στο φαξ 22817599, φ/δι  Δώρας Κατσελλή.
  2. Μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΠΟΕΔ (www.poed.com.cy) μετά τις 23 Απριλίου, για να εκτυπώσουν ένα συνοπτικό κείμενο για την Πόλη και Επαρχία της Κερύνειας, που θα βοηθήσει τα παιδιά να απαντήσουν στους γρίφους.
  3. Θα έχουν την ευθύνη της μεταφοράς των παιδιών. Ανάλογα με τον αριθμό δηλώσεων από τις πόλεις εκτός Λευκωσίας, θα κριθεί αν θα διευθετηθεί μεταφορά με  λεωφορείο και με τη συνοδεία ενηλίκων.

* Σημειώνεται ότι:

  • Την ευθύνη των παιδιών  θα έχουν οι διοργανωτές (εκπαιδευτικοί και οι γονείς).
  • Τα παιδιά θα γευματίσουν όλα μαζί στον χώρο του Πάρκου.
  • Τα παιδιά θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα (αθλητικά).

Με τη βεβαιότητα ότι θα ενθαρρύνετε τα παιδιά να συμμετάσχουν στην όλη δράση σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

 

Για την Π.Ο.Ε.Δ. Κερύνειας
Η Πρόεδρος
Δώρα Κατσελλή Ζαχαρία
τηλ.επικ.:99569379        

Για την Ομοσπονδία Γονέων
Δημοτικής  Εκπαίδευσης Κερύνειας
Ο Πρόεδρος
Κώστας Κυπρή
τηλ. επικ.: 99214442