ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΦΙΣΑΣ «ΖΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟ»

Τα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου & Καραβά σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, διοργανώνουν Παγκύπριο μαθητικό διαγωνισμό σχεδιασμού αφίσας με θέμα « ΖΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΠΡΟ». Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν το όραμά τους για μια ελεύθερη ενωμένη Κύπρο μέσα από τις δημιουργικές συνθέσεις τους. Η προσπάθεια αυτή έχει στόχο την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των νέων. Σας προσκαλούμε όλους λοιπόν να συμμετάσχετε και να δημιουργήσετε με την καρδιά και τη σκέψη στραμμένη σε μια ελεύθερη Κύπρο.

Στο διαγωνισμό σχεδιασμού αφίσας δικαίωμα συμμετοχής έχουν νέοι ηλικίας από 10 μέχρι 18 ετών, οι οποίοι καλούνται να δημιουργήσουν μία αφίσα μεγέθους Α3 και να απεικονίσουν τη θεματολογία που έχει καθοριστεί με ελεύθερους γραφιστικούς χειρισμούς και επιλογή υλικών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε μέσο σύνθεσης, από καλλιτεχνικά υλικά μέχρι και ηλεκτρονική σύνθεση σε υπολογιστή. Οι συμμετοχές μπορούν να παραδοθούν σε κλειστό φάκελο στον οποίο ο κάθε διαγωνιζόμενος να εσωκλείει τη δημιουργία του και το έντυπο συμμετοχής. Στο πίσω μέρος της αφίσας θα πρέπει να αναγράφεται μόνο η κατηγορία στην οποία θα διαγωνίζεται ο κάθε συμμετέχοντας. Εναλλακτικά, οι συμμετοχές μπορούν να παραδοθούν στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των Δήμων αναγράφοντας το θέμα «Διαγωνισμός Αφίσας 2019», επισυνάπτοντας τη δημιουργία και σε ξεχωριστό αρχείο το έντυπο συμμετοχής.

Ο διαγωνισμός διαχωρίζεται σε 2 (δύο) κατηγορίες:

  • Α Ομάδα: 10-14 ετών
  • Β Ομάδα: 15-18 ετών

Η Κριτική Επιτροπή που θα αναλάβει την αξιολόγηση των προτάσεων θα αποτελείται από τρεις (3) εκπροσώπους των Νεολαίων Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου & Καραβά και ένα (1) εκπρόσωπο του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Τα βραβεία έχουν καθοριστεί ως εξής:

  • Α Ομάδας: 1ο €100.00, 2ο €75.00, 3ο €50.00
  • Β Ομάδας: 1ο €150.00, 2ο €100.00, 3ο €75.00
  • Τρεις έπαινοι για κάθε κατηγορία

Οι βραβευθέντες θα παραλάβουν τιμητικές διακρίσεις και αναμνηστικό δώρο .

Σημείο παράδοσης των προτάσεων:
Δήμος Κερύνειας, διεύθυνση: παρά το οδόφραγμα Λήδρα Πάλας, 22818040,
Δήμος Λαπήθου, διεύθυνση: Προδρόμου 36, 2063 Λευκωσία , 22427733

Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών, διεύθυνση: Οδός Μιλήτου αρ.2 2028 Στρόβολος Λευκωσία, τηλ. 22516937, μεταξύ των ωρών: 09:00 – 14:00 στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των Δήμων (για ηλεκτρονικές συμμετοχές):[email protected], [email protected], [email protected]

Ημερομηνία παράδοσης το αργότερο μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019.

https://www.facebook.com/postercompetitionKeryniaLapithosKaravas/