Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Η Δήμαρχος  και το Δημοτικό Συμβούλιο Κερύνειας, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας  Κερύνειας και η Ο.Γ.Ε.Ε. Κερύνειας  (Οργάνωση Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών),  με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Γυναίκας στις 8η Μαρτίου εκδίδουν το πιο κάτω κοινό ανακοινωθέν :

Γιορτάζουμε σήμερα την Παγκόσμια Μέρα Γυναίκας και τιμούμε όλες τις Γυναίκες, σε όποια γωνιά της γης και αν ευρίσκονται. Τιμούμε τη γυναίκα και τον πολυποίκιλο ρόλο της. Τιμούμε τη γυναίκα μάνα, σύζυγο, εργαζόμενη, φροντίστρια των ηλικιωμένων και  της οικογένειας, τη γυναίκα με τους τόσους ρόλους και τις τόσες πολλές ευθύνες. Όλοι μαζί και ο καθένας χωριστά έχουμε κάθε υποχρέωση να τιμούμε τις γυναίκες που τόλμησαν να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, ισότητα των δύο φύλων, δικαίωμα ψήφου.

Eμείς οι Κερυνειώτες έχουμε ένα ακόμη ένα λόγο παραπάνω  για να τιμούμε την Κερυνειώτισσα  Γυναίκα. Γιατί η Κερυνειώτισσα Γυναίκα αξίζει κάθε τιμή και έπαινο.

Γιατί η  Κερυνειώτισσα γυναίκα έζησε την αγριότητα του πολέμου,  εκδιώχθηκε με τη βία από τις πατρογονικές της εστίες, προσφυγοποιήθηκε στην ίδια της την πατρίδα,  υποχρεώθηκε να αναζητήσει νέα γη και νέα στέγη για να ζήσει με την οικογένεια της. Υποχρεώθηκε να δημιουργήσει εκ του μηδενός το βιός και το νοικοκυριό της και μέχρι σήμερα αγωνίζεται για να προσαρμοσθεί στο νέο της περιβάλλον και να μπορεί να προσφέρει το καλύτερο στους γονείς, στα παιδιά και τα εγγόνια της.

Η Κερυνειώτισσα είναι μια γυναίκα που δεν ξεχνά, που υπομένει και αναμένει την ευλογημένη εκείνη ώρα που θα επιστρέψει πίσω στο σπίτι και την περιουσία της, στην πόλη και στα χωριά της, εκεί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε, εκεί όπου έζησε ευτυχισμένα, ανέμελα και ξέγνοιαστα τα καλύτερα χρόνια της ζωής της.

Η γυναίκα της Κερύνειας είναι το σύμβολο της Γυναίκας της Κύπρου που ζει με το νόστο για Επιστροφή, που με πείσμα αγωνίζεται για την άρση της αδικίας και την αποκατάσταση του δικαίου.

Αυτή τη γυναίκα και αυτή τη Κερυνειώτισσα γυναίκα τιμούμε και αναγνωρίζουμε το ρόλο της κάθε ώρα της μέρας, κάθε μέρα και κάθε χρόνο που περνά.

Η γυναίκα της Κερύνειας ΔΕΝ ξέχασε τον τόπο της .

Δεν ξέχασε την αδικία. ΔΕΝ ξέχασε την Κύπρο.

ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΩΑ ΓΗ,  ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΓΗ.