ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ, 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019, η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση του Δήμου για την Ημέρα των Γραμμάτων, που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Κερυνειώτισσας συγγραφέως Στέλλας Σπύρου. Η γιορτή συνδιοργανώθηκε με τη Σχολική Εφορεία Κερύνειας και με την στήριξη του Λαογραφικού Ομίλου Κερύνειας.

Η εκδήλωση άρχισε με το απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών και στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Κερύνειας κ.κ. Χρυσόστομο,  τη Δήμαρχο Κερύνειας κ. Ρίτα Ελισσαίου Κωμοδίκη,  τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας δρα Γιαννάκη Κουμίδη, την Πρόεδρο του Λαογραφικού Ομίλου κ. Ελένη Καλαβά Καδή και του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού, που διάβασε η Επιθεωρήτρια Χημείας του ΥΠΠ κα ……….Κουκουμά.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση δύο βιβλίων Κερυνειωτών που εξέδωσε ο Λαογραφικός ‘Όμιλος Κερύνειας. Το πρώτο ήταν η ποιητική συλλογή  «ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΙΚΗ ΑΥΡΑ», της Κερυνειώτισσας Ελένης (Νίτσας) Παπαϊωάννου Καλόυδη, που παρουσίασε με προβολή φωτεινών διαφανιών,  ο Τάκης Νεοφύτου  και το δεύτερο η ποιητική συλλογή του επίσης Κερυνειώτη Χριστάκη (Τάκη) Μιλτιάδους «ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΜΕΝΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΗ-ΣΠΛΙΓΚΑ», που παρουσίασε η Ρήνα Κατσελλή.

Ακολούθησε η προβολή μικρής διάρκειας ταινίας με ένα από τα ποιήματα της Στέλλας Σπύρου, που μελοποιήθηκε από τον γιο της Γλαύκο Κοντεμενιώτη και τρία τραγούδια με συνοδεία κιθάρας, από την Κερυνειώτισσα τραγουδίστρια- εκπαιδευτικό Δώρα Θεοδώρου Κωνσταντίνου.

Η εκδήλωση τέλειωσε με την απονομή βραβείων σε αριστούχους  Κερυνειώτες μαθητές της σχολικής χρονιάς 2017-2018, από τον Μητροπολίτη Κερύνειας  Χρυσόστομο, την Αντιδήμαρχο Μαρία Κουρούγιαννη,  τον Επίτιμο Δημότη Κερύνειας κ. Αντρέα Αγγελίδη και τους Κρίτωνα και Δήμο Γεωργάδη, Έλλη Λεπτού, Πέτρο Χατζηπέτρου, …………Παντέχη, Μαρούλα Αγγελίδη και Αλέκο Μιχαηλίδη, που, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, ήταν οι χρηματοδότες της βράβευσης.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας, Δημοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Λαφαζάνης και στο τέλος ακολούθησε δεξίωση, που έδωσε ξανά την ευκαιρία στους πολλούς Κερυνειώτες και φίλους της Κερύνειας που παρευρέθηκαν,  να ξανασυναντηθούν.

 

Τάκης Νεοφύτου

25/2/2019