ΦΥΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ Νο2 ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΟΙ ΝΕΟΛΑΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ, ΛΑΠΗΘΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΑ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο γνωριμίας με θέμα «Φυσικές Περιπέτειες Νο2» που συνδιοργάνωσαν οι Νεολαίες των Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, το Σαββατοκύριακο, 14 – 15 Σεπτεμβρίου στον Προσκοπικό Κατασκηνωτικό Χώρο Πλατανιών.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους, να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να συνδιαλλεχθούν σε θέματα που απασχολούν τους νέους.

Μιλήσαμε με τον Βοτανολόγο κ. Γιώργο Έλληνα για τα Κυπριακά βότανα και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Προβληματιστήκαμε παρέα με τον καθηγητή του ΤΕΠΑΚ κ. Σώτο Βοσκαρίδη γύρω από τη σωστή διαχείριση χρόνου. Παρακολουθήσαμε το ντοκιμαντέρ «Πενταδάκτυλος, Τόσο κοντά…μα Τόσο μακριά» σε σκηνοθεσία του κ. Πασχάλη Παπαπέτρου. Περπατήσαμε στο ποικιλόμορφο μονοπάτι της φύσης παρέα με την βιολόγο Αθηνά Παπαθεοδούλου και γνωρίσαμε την πλούσια χλωρίδα και την ιδιαίτερη γεωλογική σύσταση του Τροόδους.

Θερμές ευχαριστίες στους υποστηριχτές της δράσης μας, Δήμοι Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά αλλά και στον ΟΝΕΚ, στηρίζοντας έμπρακτα κάθε μας προσπάθεια.