Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκδρομή με το καράβι ”Κερύνεια – Ελευθερία”

07/09/2013

Στα πλαίσια της δράσης του Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Κερύνειας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου εκδρομή με το καράβι ”Κερύνεια – Ελευθερία”.
Το καράβι αποτελεί αντίγραφο του αρχαίου ναυαγίου που βρέθηκε το 1965 από τον Ανδρέα Καριόλου κοντά στο λιμάνι της Κερύνειας, και που βρίσκεται στο Κάστρο της Κερύνειας. Το καράβι, που χρονολογείται από τον 4ο περίπου αιώνα π.Χ., αποτέλεσε σημαντικό αντικείμενο μελέτης όσον αφορά τη μελέτη της αρχαίας ναυπηγικής και ναυσιπλοίας και απασχόλησε αρχαιολόγους και επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Υπολογίζεται ότι βυθίστηκε περίπου τον 3ο αιώνα π.Χ. φαίνεται ότι μετέφερε πάνω από 400 αμφορείς που πιθανόν να είχαν μέσα λάδι ή κρασί, καθώς και αμύγδαλα και μυλόπετρες.
Στην εκδρομή έλαβαν μέρος τα μέλη της Ε.Ε. του Συμβουλίου και φίλοι. Η εκδρομή ξεκίνησε από τη μαρίνα της Λεμεσού, όπου βρίσκεται αγκυροβολημένο το καράβι. Εκεί συναντήσαμε τον καπετάνιο του καραβιού κ. Γιώργο Παφίτη και το πλήρωμά του. Αφού μας εξήγησε τους βασικούς κανόνες του καραβιού και μας έκανε μια αναφορά στην ιστορία του καραβιού, επιβιβαστήκαμε και ξεκινήσαμε τη διαδρομή. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο κ. Παφίτης μοιράστηκε μαζί μας ιστορίες του καραβιού αλλά και πληροφορίες του αυθεντικού πλοίου. Η διαδρομή διήρκησε λιγότερο από μια ώρα και στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα στην ταβέρνα του Ναυτικού Ομίλου Κερύνειας που βρίσκεται στη Λεμεσό.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης δράσης του Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου Κερύνειας, που έχει ως στόχο τη διατήρηση της μνήμης στη συνείδηση των νέων Κερυνειωτών.

 

Στάθης Ζίττης
Μέλος Ε.Ε.
Δ.Σ.Νεολαίας Δήμου Κερύνειας

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
07/09/2013

Διοργανωτής

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
07/09/2013

Διοργανωτής