Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διάλεξη με θέμα «Ανεργία – Κοινωνικές Συνέπειες – Αντίκτυπος στους Νέους»

25/04/2013

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα μας καθώς και τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας δεν μπορούν να αφήσουν ανεπιρέαστους τους νέους, οι οποίοι δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα στον τομέα αυτό. Γι’αυτό, ως Συμβούλιο Νεολαίας, σε συνεργασία με τον Όμιλο Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, διοργανώσαμε διάλεξη με θέμα τις Κοινωνικές Συνέπειες της ανεργίας και τον Αντίκτυπο στους Νέους. Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Απριλίου στους χώρους του Πανεπιστημίου Κύπρου και ομιλιτές ήταν οι Δρ. Επαμεινώνδας Επαμεινώνδα, Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και ο Δρ. Νεκτάριος Παρτασίδης Αναπληρωτής Γραμματέας του Συνδέσμου Κοινωνιολόγων.

Αφού έγινε χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Συμβουλίου Νεολαίας κα. Χλόη Γεωργιάδου και την εκπρόσωπο του Ομίλου Κοινωνιολογίας, οι ομιλιτές δεν αναλώθηκαν αναλύοντας τους λόγους για τους οποίους φτάσαμε στο σημερινό οικονομικό τέλμα. Αντίθετα, αφιέρωσαν τον χρόνο τους αναλύοντας τις συνέπειες που μπορεί να έχει η έλλειψη εργασίας στην ψυχική υγεία ενός νέου και στο κοινωνικό του περιβάλλον ενώ παράλληλα τόνισαν και την προκατάληψη που υπάρχει απέναντι στους ανέργους επιρεάζοντας τους αρνητικά με συνεπακόλουθο την αρνητική έκφραση τους προς την κοινωνία.
Τόνισαν την ανάγκη να βρεθούν λύσεις, λύσεις που πρέπει ο ίδιος ο νέος να δημιουργήσει και όχι να τις περιμένει από την κοινωνία, τους θεσμούς ή το οικογενειακό του περιβάλλον.

Οι ενδιαφέρουσες αναλύσεις τους και η προτροπή τους για ενεργοποίηση των νέων είχαν ως αποτέλεσμα την επικοδομητική συζήτηση μεταξύ των νέων και των ομιλητών κατά την διάρκεια της οποίας ακούστηκαν απόψεις, ερωτήσεις και νέες ιδέες. Με το τέλος της ομιλίας, αφού δόθηκαν αναμνηστικά και ευχαριστίες, ακολούθησε δεξίωση στον χώρο του Πανεπιστημίου.

 

Μαριάννα Νικολαΐδου
Γραμματέας Συμβουλίου Νεολαίας

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
25/04/2013

Διοργανωτής

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
25/04/2013

Διοργανωτής