ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΩΝ

Όπως κάθε χρόνο, η  Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Κερύνειας οργάνωσαν και φέτος εξόρμηση για τους Κερυνειώτες, οι οποίοι δυστυχώς, εδώ και 44 χρόνια, ακόμη βρίσκονται σκορπισμένοι σε ολόκληρη  την Κύπρο και το εξωτερικό, μακριά από την Κερύνειας τους.

Κάθε χρόνο, οι Κερυνειώτες  ανταμώνουν και να αναβιώσουν, έστω και από μακριά,  τις όμορφες στιγμές που ζούσαν στην αγαπημένη τους πόλη.

Την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018,  παρά τις δυσμενείς  προβλέψεις της μετεωρολογική υπηρεσίας και την προειδοποίηση  για σύννεφα και πιθανές καταιγίδες, 6 λεωφορεία από όλη την Κύπρο ξεκίνησαν προς τα βουνά για να συναντήσουν τους συμπολίτες τους, τους παλαιούς τους γείτονες και συμμαθητές και να περάσουν μια ολόκληρη ημέρα γεμάτη χαρά και συγκίνηση παρέα.

Πρώτη στάση των εκδρομέων ήταν στον Ιερό Ναό Αγίου Αρσενίου στο χωριό Κυπερούντα  για προσκύνημα όπου έγινε  ξενάγηση και περιγραφή για την ανέγερση του  Ιερού Ναού από τον Πάτερ της Εκκλησίας. Στη συνέχεια, συγκεντρώθηκαν όλοι στην πλατεία της Κυπερούντας για καφέ και ξενάγηση στις εκκλήσεις της περιοχής.

Κατά το μεσημέρι, ξεκίνησα  προς την Κακοπετριά για το γεύμα πριν ξεκινήσουν για την επιστροφή προς τις πόλεις που τους φιλοξενούν από το 1974.