ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΣΤΡΟΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ

Η Νεολαία του Δήμου Κερύνειας σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο «1010» και την στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου διοργάνωσε διήμερο γνωριμίας και αστροπαρατήρησης το Σαββατοκύριακο 15-16 Σεπτεμβρίου στον κατασκηνωτικό χώρο προσκόπων στα Πλατάνια.

Το πρόγραμμα θα περιλάμβανε αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια, δραστηριότητες γνωριμίας, πεζοπορία, campfire και πολλά άλλα. Περάσαμε ένα φανταστικό διήμερο στα Πλατάνια κάνοντας καινούριους φίλους μέσα από διάφορα παιχνίδια και όμορφες δραστηριότητες. Μάθαμε πολλά για τους πλανήτες και τους γαλαξίες και είδαμε το φεγγάρι με άλλο… “μάτι”. Κουβεντιάσαμε, τραγουδήσαμε και χορέψαμε γύρω από τη φωτιά μέχρι αργά, ψήνοντας κυπριακά παραδοσιακά τσιμπήματα.

Η πεζοπορία στους καταρράχτες από το μονοπάτι που ξεκινά από τον κατασκηνωτικό χώρο παράλληλα με το ποτάμι ήταν μια μοναδική εμπειρία. Πλατάνια, Έλατα, πεύκα, δρυς και ποικίλη χλωρίδα δημιουργούσαν ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο.

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας και υποσχόμαστε να το επαναλάβουμε με την ευχή το επόμενο μονοπάτι που θα εξερευνήσουμε να είναι στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ Πενταδάκτυλο.

Ευχαριστούμε το Σώμα Προσκόπων Κύπρου και την “1010 asteroskopeio” για την άψογη συνεργασία αλλά και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου που μας στηρίζει!