Επίσκεψη προέδρου ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο στο προσωρινό Δημαρχείο Κερύνειας

Πραγματοποιήθηκε στις 20/11/2019, στο προσωρινό Δημαρχείο Κερύνειας, συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Κυρίο Νικόλα Παπαδόπουλο και τα μέλη του Κόμματος, Κ Σοφοκλή Φυττη, πρώην βουλευτή Κερύνειας, το κ. Μενέλαο Κομωδικη και το κ. Γιώργο Σολωμού.

Στη συνάντηση, από πλευράς Δημαρχείου παρέστησαν, η Αντιδήμαρχος, Μαρία Κουρουγιαννη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κ, Ιωσήφ Βιολαρης, κ. Άκης Σχίζας, κ. Χριστόφορος Μιτσιδης,  κ, Θεόδωρος Λαφαζάνης και η Δημοτική Γραμματέας του Δήμου κ. Ειρήνη Κοκοτη.

Στην συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη στήριξης του κατεχομένου Δήμου μας σε πολλά θέματα,  κυρίως τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός Ταμείου Αλληλεγγύης, αίτημα που αγγίζει όλους του κατεχομένους Δήμους, ώστε να σταματήσει  τους συμπολίτες μας να ξεπουλούν την περιουσία τους στα κατεχόμενα.

Επίσης ζητήθηκε, όπως γίνει προσπάθεια στο αρμόδιο υπουργείο, η χορηγία  που δίνεται στο Δήμο μας, για  θέματα Διαφώτισης  αν είναι δυνατό να καταβάλλεται αρχές του χρόνου ούτως ώστε να δίνεται χρόνος καλύτερου προγραμματισμού, διαφώτισης στη Κύπρο και στο εξωτερικό.

Επίσης ζητήθηκε όπως γίνει προσπάθεια για συμμετοχή εκλεγμένων εκπροσώπων  των κατεχομένων Δήμων στις διάφορες συζητήσεις που γίνονται σε κέντρα λήψεων αποφάσεων για την τύχη  των κατεχομένων εδαφών μας.

Τέλος τονίστηκε στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ ότι ο Δήμος Κερύνειας απαιτεί και αγωνίζεται για μια δίκαιη λύση που να εξασφαλίζει τη επιστροφή όλων των Κερυνειωτων, σε μια ελεύθερη Κερύνεια, κάτω από συνθήκες ασφάλειας με εξασφαλισμένα όλα τα ανθρώπινα μας δικαιώματα, χωρίς εποίκους και στρατεύματα κατοχής.   Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι στηρίζει τα αιτήματα μας ,  ιδιαίτερα τα  θέματα  που αφορούν τη λύση του Κυπριακού και την επιστροφή όλων των εκτοπισμένων και ιδιαίτερα των Κερυνειωτών.