Εκδήλωση για την ημέρα των γραμμάτων δήμου Κερύνειας και σχολικής εφορείας Κερύνειας

Φίλες και φίλοι, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, στην Αίθουσα «Μακεδονία» του ξενοδοχείου «Cleopatra” στη Λευκωσία, η καθιερωμένη εκδήλωση για την Ημέρα των Γραμμάτων, που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κερύνειας και η Σχολική Εφορεία Κερύνειας σε συνεργασία με το Λαογραφικό Όμιλο Κερύνειας.

Η εκδήλωση άρχισε με το Απολυτίκιο Τριών Ιεραρχών από τη σοπράνο Τασούλα Βορκά και σύντομους χαιρετισμούς από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κυρηνείας, κ.κ. Χρυσόστομο, τη Δήμαρχο Κερύνειας, Ρίτα Ελισσαίου -Κωμοδίκη και την Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Κερύνειας, Γεωργία Χαραλαμπίδου

Στη συνέχεια η Σχολική Εφορεία Κερύνειας τίμησε τους πρώην Προέδρους της: Τον αείμνηστο Νίκο Χιωτέλλη, την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η θυγατέρα του, Θεοφανώ Κυπρή, τον αείμνηστο Κρίνο Ελισσαίου, την τιμητική πλακέτα παρέλαβαν οι εγγονές του, Κρίνη και Εμμέλεια, ευχαριστίες απηύθυνε ο γιός του Χριστόδουλος, την αείμνηστη Αίμιλη Σταυρίδου, τους Γεώργιο Θεοφίλου και Γιαννάκη Κουμίδη.

Τα βιογραφικά διάβασε ο Ιωσήφ Βιολάρης, Μέλος Σχολικής Εφορείας Κερύνειας.

Κατά την διάρκεια της δίωρης εκδήλωσης έγινε Παρουσίαση των εκδόσεων του Λαογραφικού Ομίλου Κερύνειας: «Η Κερύνεια και τα λιμάνια της μέσα από τους αιώνες», του Τάκη Νεοφύτου, από την Φιλόλογο– Ερευνήτρια,Καλλιόπη Χαρμαντά Πρωτοπαπά και το «Κυρηνείας Υπόστασις με τη γραφίδα του Κυριάκου Χαραλαμπίδη», από την Πρόεδρο του Λαογραφικού Ομίλου Κερύνειας, Δώρα Κατσελλή.

Ο Δήμος Κερύνειας και ο Λαογραφικός Όμιλος Κερύνειας πρόσφεραν στον βραβευμένο Κερυνειώτη- Αμμοχωστιανό Ποιητή, Κυριάκο Χαραλαμπίδη, συμβολικό δώρο, επίχρυσο ομοίωμα του αρχαίου Καραβιού της Κερύνειας, με την ευχή σύντομα να επιστρέψουμε σε μια Ελεύθερη Κερύνεια.

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε η Αντιδήμαρχος Κερύνειας, Μαρία Μουστάκα Κουρούγιαννη, ενώ όμορφα μελωδικά διαλείμματα μας χάρισαν η σοπράνο Τασούλα Βορκά, και ο Νίκος Νικολάου στο πιάνο.

Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων: Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος, οι Βουλευτές Κερύνειας, Ρίτα Σούπερμαν και Χρίστος Χριστόφιας, οι Δήμαρχοι των εκτοπισμένων Δήμων: Λαπήθου, Νεοπτόλεμος Κότσαπα, Καραβά, Νίκος Χατζηστεφάνου, και Λευκονοίκου, Ζήνα Λυσάνδρου, ο τέως Βουλευτής και Επίτιμος Δημότης της Κερύνειας, Ανδρέας Αγγελίδης, Δήμαρχοι και πολλοί Κερυνειώτες/Κερυνειώτισσες και όχι μόνο.

Ευχή όλων μας την επόμενη χρονιά να γιορτάσουμε την Ημέρα των Γραμμάτων σε μια Ελεύθερη Κύπρο.