ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ 31.03.2021 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 1ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955

Συμπληρώνονται φέτος 66 χρόνια από την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959 και ως Δήμος Κερύνειας αποδίδουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης σε όλους τους ήρωες που θυσιάστηκαν και σε όλους τους αγωνιστές που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους με σκοπό την ελευθερία της Κύπρου από τη βρετανική αποικιοκρατία. Ο αγώνας της ΕΟΚΑ ως συνέχεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, συνεχίζει να μας εμπνέει και σήμερα.

Οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ γαλουχήθηκαν με τα ιδανικά και τις αξίες της ελληνικής παιδείας και της χριστιανικής πίστης, πολεμώντας με σθένος και ηρωισμό για τα πανανθρώπινα αγαθά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Το παλλαϊκό κίνημα που γεννήθηκε το 1955 απέδειξε τις αρετές του Κυπριακού Ελληνισμού, στοιχεία που χρειάζονται και σήμερα για την πνευματική και ηθική έγερση του λαού μας.

Ως Δήμος Κερύνειας τονίζουμε ότι στις σημερινές γεωπολιτικές συνθήκες και ενόψει τις άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό στις 27-29 Απριλίου, επιβάλλεται εγρήγορση ώστε
να αποφευχθούν συμφωνίες που θα οδηγούν σε απαράδεκτες διχοτομικές λύσεις. Οφείλουμε να διαφυλάξουμε την Κυπριακή Δημοκρατία ως κόρην οφθαλμού, συνεχίζοντας τον αγώνα για απελευθέρωση της κατεχόμενης γης μας και την επιστροφή όλων των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες.