ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Δήμος Κερύνειας και οι Δημότες του άκουσαν με πολύ μεγάλη προσοχή, αλλά και  έκπληξη και απογοήτευση, τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κ Νίκου Αναστασιάδη στην Αντικατοχική πορεία Μόρφου, ο οποίος δήλωσε με πολύ μεγάλο πάθος και εμφαντικά, ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση του κυπριακού χωρίς την επιστροφή της Μόρφου.  Δηλώσεις που υποστηρίχθηκαν και από άλλο υποψήφιο Πρόεδρο  για τις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές.

Εμείς οι Κερυνειώτες χαιρόμαστε, ιδιαίτερα, όταν ακούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υποστηρίζει και να διεκδικεί, με τόσο πάθος, το αναφαίρετο δικαίωμα των Μορφιτών ή των Αμμοχωστιανών για επιστροφή στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Έχουμε, όμως κάθε δικαίωμα να διερωτούμαστε, γιατί οι Κερυνειώτες δεν άκουσαν ποτέ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναφέρει και να διεκδικεί και το αναφαίρετο δικαίωμα των Κερυνειωτών για επιστροφή στα σπίτια και τις περιουσίες τους. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι τα ίδια για όλους τους πρόσφυγες και είναι το ίδιο κατοχυρωμένα από τους διεθνείς Νόμους και Κανονισμούς. Δυστυχώς, εμείς εδώ στην Κύπρο φαίνεται ότι έχουμε  από μόνοι μας απεμπολήσει τα ανθρώπινα μας δικαιώματα και τα έχουμε διαχωρίσει με βάση τη γεωγραφική περιοχή των προσφύγων, απλά και μόνο για να προωθήσουμε μια λύση, η οποία θα καταπατά παράφορα κάθε αρχή,   αξία και έννοια του διεθνούς δικαίου.

Κύριε Πρόεδρε,

Εμείς οι Κερυνειώτες ζητούμε από σας να διεκδικείτε  τα δικαιώματα όλων των προσφύγων ισότιμα και να μη παραγνωρίζεται, για σκοπούς λύσης του εθνικού μας προβλήματος, τα δικαιώματα εμάς των Κερυνειωτών. Σας πληροφορούμε ότι εμείς οι Κερυνειώτες δεν απεμπολούμε τα δικαιώματα μας, δεν απογοητευόμαστε, δε πτοούμεθα, δεν κουραζόμαστε και δε θα σταματήσουμε ποτέ να διεκδικούμε τα δίκαια και τα δικαιώματα μας. Εμείς οι Κερυνειώτες αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι την τελική δικαίωση και την επιστροφή στην πόλη μας, στις πατρογονικές μας εστίες, στη γη των πατέρων μας, στη γη που μας ανήκει.