ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ 07.07.2021 / Ιστορική Πρωτιά για το Γ.Σ. Πράξανδρος στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Παίδων

Για πρώτη φορά στα 102 χρόνια ιστορίας του προσφυγικού συλλόγου Πράξανδρος Κερύνειας, για πρώτη φορά στην ιστορία όλων των Παγκύπριων Πρωταθλημάτων στίβου, σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία ο Γ.Σ. Πράξανδρος αναδεικνύεται Πολυνίκης Σύλλογος. Αυτό συνέβηκε στο φετινό Παγκύπριο Πρωτάθλημα Παίδων, στο οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση με 104 βαθμούς έναντι 99 του Γ.Σ. Ολύμπια Λεμεσού.

Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο του Γ.Σ. Πράξανδρος κύριο Κρίτωνα Γεωργιάδη και σε όλα τα μέλη του συλλόγου, στις άοκνες προσπάθειες των οποίων οφείλεται η τιμητική και ιστορική αυτή διάκριση.

Θερμά επίσης συγχαρητήρια στους προπονητές και στους αθλητές μας, στους οποίους οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, η εξαιρετική αυτή νίκη.

Θα ήταν παράλειψη μας, να μην συγχαρούμε τους γονείς που ενθάρρυναν τα παιδιά τους να συμμετέχουν στον προσφυγικό Σύλλογο της πόλης τους, διατηρώντας έτσι άσβεστη τη μνήμη της Κερύνειας μας, αλλά κυρίως γιατί μετέφεραν στα παιδιά τους την αγάπη για τα κατεχόμενα εδάφη μας.

Η αξία αυτής της νίκης είναι κατά πολύ μεγαλύτερη, αν αναλογισθεί κανείς τις δύσκολες συνθήκες που αγωνίζεται ο Προσφυγικός Σύλλογος, χωρίς τον προϋπολογισμό των άλλων συλλόγων, χωρίς δικό του γήπεδο φιλοξενούμενος στα γήπεδα των Γυμναστικών Συλλόγων Λευκωσίας και Λεμεσού.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι νίκες αυτές της Π.Α.Ε.Ε.Κ πρώτα και του Γ.Σ. Πράξανδρου τώρα έχουν προκαλέσει ρίγη συγκίνησης και περηφάνιας στους απανταχού διασκορπισμένους Κερυνειώτες, έχει αναπτερώσει το ηθικό τους και έχει ενδυναμώσει τη θέληση τους για συνέχιση του ανένδοτου αγώνα μας για επιστροφή και δικαίωση.

Σας Ευχαριστούμε!

Η Δήμαρχος
το Δημοτικό Συμβούλιο
και το Προσωπικό του Δήμου Κερύνειας