ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΕΡΥΝΕΙΩΝΤΩΝ

Όπως κάθε χρόνο, η δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Κερύνειας οργάνωσαν και φέτος τη ετήσια εκδρομή των Κερυνειωτών που εδώ και 45 χρόνια βρίσκονται σκορπισμένοι σε ολόκληρη την Κύπρο, μακριά από την αγαπημένη τους πόλη την Κερύνεια.

Σκοπός αυτής της ωραίας εξόρμησης οι Κερυνειωτες να Ανταμώσουν και να ζήσουν μαζί, όμορφες στιγμές σαν και αυτες που ζούσαν στην Κερύνεια τους.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, και παρά τον άστατο καιρό των τελευταίων ημερών, 6 λεωφορεία από όλη την Κύπρο ξεκίνησαν προς τα βουνά για να συναντήσουν, φίλους συγγενείς, γείτονες, συμμαθητές, να μιλήσουν, να ξαναζήσουν αξέχαστες στιγμές ξεγνασιάς και αναμνήσεων από την κατεχομένη πόλη μας.

Πρώτη στάση των εκδρομέων ήταν ο ιερός ναός της  Παναγίας της Οδηγήτριας στο χωριό Γαλατα για προσκύνημα, όπου έγινε σύντομη αναφορά για την ανέγερση του ναού από τον ιερέα της εκκλησίας. Στη συνέχεια έγινε σύντομη ξενάγηση στο ιερό ναό του Αγίου Σωζόμενου, και μετα το καφεδάκι μας στην πλατεία του χωριού , ο κοινοτάρχης μας ξενάγησε στο εξαιρετικό μουσείο λαϊκής τέχνης που υπάρχει στο χωριό.

Στη συνέχεια 2 λεωφορεία μετέβησαν για προσκύνημα στο μοναστήρι της Παναγίας Ποδηθου που βρίσκετε λίγο έξω από το χωριό, και βρίσκετε κάτω από την προστασία της UNESCO για τις σπάνιες αγιογραφίες του.

Κατά το μεσημέρι όλοι ξεκίνησαν για την Παναγία της Ασίνου, για προσκύνημα και ακολούθως γεύμα στο εστιατόριο «Σταυρός της Ασίνου».

Αφού φάγαμε, τραγουδήσαμε, χορέψαμε, ζήσαμε λίγες ξέγνοιαστες στιγμές πήραμε το δρόμο της επιστροφής, στις πόλεις που μας φιλοξενούν εδώ και 45 χρόνια.