ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ “ΦΥΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ” – ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΪΟΥ 2019

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, 12 Μαΐου η ημερίδα που διοργάνωσε η νεολαία μας με θέμα «Φυσικές Περιπέτειες» στον όμορφο Λυθροδόντα και συγκεκριμένα στο φιλόξενο ράντζο ελεύθερης ιππασίας «Krokas Ranch».

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα της ιππασίας με εκπαιδευτή τον γητευτή των αλόγων Μάριο Ηλία και το άθλημα της τοξοβολίας με εκπαιδευτή τον προπονητή τοξοβολίας Harry Van de Vondervoort σε θεωρία και πράξη αλλά και να γνωρίσουν την τέχνη της εκτροφής μελισσών μαζί με τα καλά που αυτές προσφέρουν σε εμάς από τον μελισσοκόμο Αντρέα Ιακώβου.

Επίσης πραγματοποιήθηκαν δυο διαδραστικά τμήματα. Το ένα με καπετάνιους τους αγαπητούς Κερυνειώτες κκ Γιαννάκη Γαλακτίου και Πέτρο Χατζηχριστοδούλου που με τις διηγήσεις τους και το γλαφυρό τους λόγο, μας ταξίδεψαν σε ολόκληρη την επαρχία Κερύνειας και μας έκαναν να αισθανθούμε την αρμύρα της θάλασσας της. Το δεύτερο, ένα βιωματικό εργαστήρι από το πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης νέων «Μικρή Άρκτος» του ΟΝΕΚ με την πολύ ταλαντούχα και γεμάτη μεράκι για τη δουλειά της, συμβουλευτική Ψυχολόγο Στέλλα Νικολάου, που παρά τον λιγοστό χρόνο που είχε στη διάθεση της, κατάφερε να ενημερώσει και να προβληματίσει σε θέματα όπως η ανάπτυξη και ενδυνάμωση της προσωπικότητας, η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων, η ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης μέσα από βιωματικές ασκήσεις και παιχνίδια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους εμάς στον ΟΝΕΚ και στο Δήμο μας που είναι δίπλα μας και στηρίζουν έμπρακτα κάθε μας προσπάθεια.

Στους συμμετέχοντες υποσχόμαστε νέες εξορμήσεις σύντομα.

Σας Ευχαριστούμεεε!!!

Δ.Σ Νεολαιας Δήμου Κερύνειας