Δελτίο Τύπου Βραβεύσεις Τελειόφοιτων και ΠΜΔ

Την Πέμπτη 26 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στους κήπους των προσωρινών γραφείων  του Δήμου Κερύνειας η καθιερωμένη τιμητική εκδήλωση που διοργανώνουν ο Δήμος Κερύνειας και η Σχολική Εφορεία Κερύνειας για τους Κερυνειώτες τελειόφοιτους της Σχολικής Χρονιάς 2024-2025, τους αριστούχους Κερυνειώτες της Σχολικής Χρονιάς 2023-2024  και την απονομή των βραβείων του 28ου Παγκύπριου Μαθητικού Διαγωνισμού του Δήμου Κερύνειας.

Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Κερύνειας, κ. Ιωσήφ Βιολάρης ευχαρίστησε εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Κερύνειας, τη Σχολική Εφορεία Κερύνειας και την ΠΟΕΔ Κερύνειας για τη διαχρονική συνεργασία στην διοργάνωση της εκδήλωσης και του Παγκυπριου Μαθητικού Διαγωνισμού.

Αναφερόμενος σε όλους μαθητές, μετέφερε την συγκίνηση και την περηφάνεια το χρέος των παλαιοτέρων εκφράζοντας τα ακόλουθα:

 «Η εκδήλωση αυτή είναι μια προσπάθεια που γίνεται για να διατηρήσουμε την  παράδοση και να κρατήσουμε τη συνέχεια των εκδηλώσεων που γίνονταν, κάθε χρόνο, στο Γυμνάσιο μας, το Γυμνάσιο Κερύνειας. Μια εκδήλωση που οργανώνεται για να κρατήσουμε τη συνοχή των Κερυνειωτών. Για να συνδέσουμε το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον».

 Ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του αναφέροντας στους μαθητές τα ακόλουθα:

«Αγαπητά παιδιά, η Κερύνεια σας καμαρώνει. Είστε το φως της ελπίδας, οι πρεσβευτές ενός καλύτερου αύριο. Σας καλούμε να κρατήσετε μέσα σας άσβεστη τη φλόγα για επιστροφή και δικαίωση. Με τις γνώσεις και τις αξίες σας, να γίνετε οι ηγέτες που θα μεταφέρουν την Κερύνεια στο μέλλον – ελεύθερη, δημιουργική και ακμαία».