45 ΧΡΟΝΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ ΟΙ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΕΣ!

ΠΑΡΑΔΟΧΗ Ν. ΑΝΑΣΤΑΣΙΔΗ

45 χρόνια θύματα κοροϊδίας οι Κερυνειώτες!

Σε ωμή παραδοχή ότι, οι Κερυνειώτες εκτοπισμένοι και πρόσφυγες είναι θύματα κοροϊδίας εδώ και 45 χρόνια, προέβη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, στο πρώτο μέρος της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Πολίτης» (17 Φεβρουαρία 2019). Η παραδοχή Αναστασιάδη έγινε υπό μορφήν ερώτησής («πόσα χρόνια θα κοροϊδεύουμε τους Κερυνειώτες ότι θα επιστρέψουν;»).

Με άλλα λόγια, ο κ. Αναστασιάδης ουσιαστικώς παραδέχτηκε ότι, το «Κυπριακό Πολιτικό Σύστημα» γενικώς (με ελάχιστες εξαιρέσεις ίσως) από το 1974 έως σήμερα «περιπαίζει» τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους της πόλης και επαρχίας Κερύνειας, με τα βαρύγδουπα και πομπώδη συνθήματα περί «αγώνα για επιστροφή» ή «για επιστροφή και του τελευταίου πρόσφυγα στην πατρογονική εστία του», για υφαρπαγή ψήφων σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Στην πραγματικότητα συμβαίνει ό,τι χρόνια καταγγέλλουν οι Κερυνειώτες εδώ και δεκαετίες. Δηλαδή, πως, σε κανένα σχέδιο λύσης δεν λαμβάνουν οι «σχεδιαστές» υπ’ όψιν τους την Κερύνεια, υπό την απόλυτη ανοχή και αποδοχή του Κυπριακού Πολιτικού Συστήματος, ή έστω μεγάλου μέρους του. Προκλητικά και φασιστικά, ιταμά και κατά παράβαση κάθε δημοκρατικής αρχής, θέλουν να αφαιρέσουνα από τους Κερυνειώτες το αναφαίρετο δικαίωμα επιστροφής στον τόπο τους και της ειρηνικής απόλαυσης των περιουσιών τους. Καμώνονται ότι, δεν γνωρίζουν ότι ΟΛΟΙ οι κάτοικοι της πόλης και επαρχίας Κερύνειας ξεριζώθηκαν βιαίως από τον τουρκικό στρατό εισβολής και από τους Τουρκοκύπριους τρομοκράτες  και δολοφόνους της ΤΜΤ.

Για χάρη μιας λύσης, όποιας λύσης, θέλουν να θυσιάσουν την Κερύνεια και τους αυθεντικούς, νόμιμους (πέραν των 3.000 ετών) κατοίκους της. Εμείς, και ως πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και όχι σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού), απαντούμε ότι, δεν θα συναινέσουμε ποτέ στο τούρκεμα της πόλης μας. Αξιώνουμε επιστροφή στις ρίζες μας, ως απόλυτο ανθρώπινο δικαίωμά μας.

Ανακοίνωση Δήμου Κερύνειας