ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΗΣΗ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΥΝΕΙΑ

Νέοι βανδαλισμοί στο Κοιμητήριο της Κερύνειας

Ο Δήμος Κερύνειας έχει πληροφορηθεί για νέα προκλητική ενέργεια των Τούρκων στο Κοιμητήριο της Πόλης μας. Ένας μεγάλος αριθμός Τάφων στην Βορειοανατολική πλευρά του Κοιμητηρίου έχει καταστραφεί πολύ πρόσφατα, όπως μαρτυρούν Κερυνειώτες που επισκέπτονται το Κοιμητήριο για να ανάψουν ένα κεράκι στον τάφο των γονιών τους και επιβεβαιώνουν φωτογραφίες που λήφθηκαν και τις οποίες ο Δήμος κατέχει.

Συγκρινόμενες οι νέες αυτές φωτογραφίες με προηγούμενες φωτογραφίες που κατέχει ο Δήμος υπολογίζεται ότι οι νέοι βανδαλισμοί πρέπει να έγιναν τις τελευταίες 20-30 μέρες.

Ο Δήμος Κερύνειας καταδικάζει έντονα τη συνεχή σύληση των ιερών, θρησκευτικών και των πολιτιστικών του χώρων και ζητά από την Πολιτεία να καταβάλει μία ειλικρινή προσπάθεια, να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα και να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες, για να σταματήσει αυτή η βίαιη και καθόλα παράνομη καταστροφή των πολιτιστικών και ιερών μας χώρων.

Η παράνομη εισβολή και κατοχή της πατρώας γης δεν δημιουργεί δικαιώματα στους κατακτητές και στους έποικους και γι’ αυτό δεν πρέπει ούτε το Κράτος ούτε εμείς οι ίδιοι, να τους επιτρέπουμε να συμπεριφέρονται ως να ήταν οι προαιώνιοι ιδιοκτήτες της δικής μας γης.