Οι νέο-Οθωμανοί ιμπεριαλιστές κατηγορούν τον Κυπριακό Ελληνισμό για έλλειψη θέλησης επίλυσης του Κυπριακού

Σε συνέντευξη Τύπου μετά από την συνάντησή του ΥΠΕΞ της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Antony Blinken, ο πρώτος φάνηκε έντονα ενοχλημένος από την ομιλία που εκφώνησε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αναφορά του Πρωθυπουργού στην εισβολή και κατοχή που βιώνει η Κύπρο εδώ και 48 χρόνια, δυστυχώς χωρίς να αναφερθεί στην Τουρκία, ενόχλησε τον ηγέτη της τουρκικής διπλωματίας, ο οποίος αποκάλυψε ότι παραπονέθηκε στον Αμερικανό ομόλογό του, πως οι ΗΠΑ δεν τηρούν ισορροπίες στο Κυπριακό και στα Ελληνοτουρκικά.

Ο Τούρκος αξιωματούχος πρόσθετε ότι: «Μέχρι σήμερα, εδώ και 55 χρόνια όλα τα σχέδια λύσης τα απέρριψε η ελληνοκυπριακή πλευρά. Αυτή την πραγματικότητα δεν την αλλάζει». Υποστήριξε δε ότι «όλοι ξέρουν ποιοι απέρριψαν το σχέδιο Ανάν. Όλοι γνωρίζουν ποιος ανέτρεψε το τραπέζι στο Crans Montana. Επομένως, δεν είναι σημαντικό ποιος και που χειροκροτήθηκε».

Κύριε Cavusoglu, o Κυπριακός Ελληνισμός εξεγέρθηκε κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας διεκδικώντας την ελευθερία του, την οποία οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής, τού στέρησαν, προσφέροντας μια δεσμευμένη ανεξαρτησία. Στην συνέχεια, η Τουρκία σε συνεργασία με τους εγκάθετους της στην Κύπρο, διενήργησε πραξικόπημα αποχωρώντας από την Κυπριακή Δημοκρατία και επιχειρώντας διάλυσή της χωρίς να τα καταφέρει. Με νύχια και με δόντια ο Ελληνισμός του νησιού κράτησε το κράτος όρθιο, ενώ το 1974 δέχθηκε βάρβαρη τουρκική εισβολή και κατοχή με όλες τις τραγικές συνέπειες που βιώνει μέχρι σήμερα. Στο εδώλιο του εγκληματία πολέμου και γενοκτόνου τόσων λαών και πολιτισμών, οφείλει να καθίσει και θα καθίσει αργά η γρήγορα η νέο-οθωμανική Τουρκία. Ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν απέρριψε όλες τις λύσεις που του προσφέρθηκαν, απέρριψε την υποδούλωσή του σε κάθε αποικιοκρατική και ιμπεριαλιστική δύναμη. Δεν έχουμε να απολογηθούμε σε κανέναν νέο-Οθωμανό εγκληματία.