Οι Κερυνειώτες Διακηρύττουν ότι…

Αγαπητοί Κερυνειώτες και Κερυνειώτισσες

Θυμίζουμε ότι βαδίζουμε τις μέρες Ιουλίου κατά τις οποίες το 1974, η Κύπρος και ο Λαός  μας υποστήκαμε τη μεγαλύτερη τραγωδία της ιστορίας μας. Βιώσαμε με τον πιο βάρβαρο τρόπο τον αλληλοσπαραγμό και την εξωτερική στρατιωτική επιδρομή, στη βάση ενός σατανικού σχεδιασμού.

Θυμούμαστε την προδοσία  που άνοιξε τις πύλες στον ΑΤΤΙΛΑ. Θυμούμαστε τη βάρβαρη Τουρκική στρατιωτική εισβολή και τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε βάρος του Λαού μας και υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στη συνεχιζόμενη Τουρκική κατοχή.

Διαμαρτυρόμαστε και φωνάζουμε: Ντροπή, στους μεγάλους και δυνατούς οι οποίοι όχι μόνο στάθηκαν  και στέκουν απαθείς μπροστά στο δράμα μας, αλλά ενεργά συνεργούν σήμερα, για να νομιμοποιήσουμε και να μονιμοποιήσουμε τα παράνομα κατοχικά δεδομένα που ο εισβολέας δημιούργησε και συντηρεί δια πυρός και σιδήρου.

Διαμαρτυρόμαστε, για τη συνεχιζόμενη Τουρκική κατοχή και αντιστεκόμαστε  σε κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης των κατοχικών δεδομένων.

Διακηρύττουμε ότι:

  • Δεν ξεχνούμε.
  • Αντέχουμε στο χρόνο, βαθιά ριζωμένοι στη γη που μας γέννησε, στην κατεχόμενη Πατρίδα.
  • Αγωνιζόμαστε για ελεύθερη Πατρίδα απαιτώντας μια  μόνιμη ειρήνη.
  •  Αγωνιζόμαστε κόντρα στη διχοτόμηση την οποία συντηρεί ο Τουρκικός στρατός κατοχής.
  • Αγωνιζόμαστε  κόντρα στις σκευωρίες που μας θέλουν να νομιμοποιήσουμε και να μονιμοποιήσουμε την ασέλγεια της Τουρκίας πάνω στην Κυπριακή Δημοκρατία, το Λαό μας, την Πατρίδα και τους χώρους λατρείας μας, με λύση που να μην διασφαλίζει την επιστροφή μας στην πόλη μας , στα σπίτια και τις περιουσίες μας μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης και ελευθερίας.

Η πορεία για μια μόνιμη ειρήνη ακούει στο όνομα «πορεία για απελευθέρωση και επιστροφή»