Ημερίδα της Νεολαίας με θέμα Ιππασία – Τοξοβολία

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, η διαδραστική ημερίδα που διοργάνωσαν τα Δ.Σ Νεολαίας Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά με θέμα «Φυσικές Περιπέτειες ΙV» στο χωριό Λυθροδόντας και συγκεκριμένα στο Ράντζο Ελεύθερης Ιππασίας «Krokas Ranch». Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα της ιππασίας από τον εκπαιδευτή /γητευτή των αλόγων Μάριο Ηλία. Η γνωριμία με τον άθλημα της Ιππασίας περιλάμβανε εισαγωγή στα χαρακτηριστικά του αλόγου, τη συμπεριφορά και τη σχέση του με τον άνθρωπο. Στη συνέχεια ακολούθησε η πρακτική δοκιμασία στο άθλημα της ιππασίας στην ευρύτερη περιοχή με την βοήθεια ειδικού προσωπικού.

Ακολούθως οι συμμετέχοντες γνώρισαν το άθλημα της τοξοβολίας από τον προπονητή τοξοβολίας Harry Van de Vondervoort σε θεωρία και πρακτική. Αφού έγινε εισαγωγή στην χρήση του τόξου και των μέτρων ασφαλείας που απαιτούνται, προχώρησαν στην πρακτική του αθλήματος με την υποβοήθηση των προπονητών.

Ιδιαίτερη και καθόλα χρήσιμη ήταν η παρουσίαση του βοτανολόγου κ. Γιώργου Έλληνα που «αποκάλυψε» στους συμμετέχοντες τα ενδημικά κυπριακά βότανα και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με ένα πλούσιο και εύγευστο τοπικό μενού στην ταβέρνα «Ελαίαστρο» πλησίον του χωριού Λυθροδόντα. Στο μεσημεριανό οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις εμπειρίες της μέρας και να γνωριστούν καλύτερα προσδοκώντας στην επόμενη δράση και μεταξύ τους συνάντηση.

Η μεγάλη συμμετοχή Νέων από ολόκληρη την Κύπρο, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να ενώνουμε τις νέες γενιές Κερυνειωτών από τα Λιβερά και την Αγία Ειρήνη μέχρι το Βουνό και την Καλογραία.

Ευχαριστίες στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και στους Δήμους Κερύνειας, Λαπήθου & Καραβά για την έμπρακτη στήριξη των προσπαθειών μας.