Η Τουρκία συνεχίζει τους επεκτατικούς σχεδιασμούς της εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στον Τύπο, η αναθεωρητική Τουρκία θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός σταθμού παρακολούθησης ναυσιπλοΐας στο ακρωτήριο του Αποστόλου Ανδρέα. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει και εγκατάσταση υποδομής ηλεκτρικής ενέργειας και μεταφοράς δεδομένων του σταθμού παρακολούθησης ναυσιπλοΐας. Επιπρόσθετα, έχει συμφωνηθεί η συντήρηση και ανάπτυξη οδικών δικτύων, αφού η νέο-οθωμανική Τουρκία θα συμβάλλει στην επισκευή υφιστάμενων δρόμων καθώς και στη δημιουργία νέων οδικών αξόνων στην κατεχόμενη Κύπρο. Είναι φανερό πως αποτελεί πάγια πολιτική της κατοχικής δύναμης εδώ και πολλά χρόνια, η σύναψη «συμφωνιών» με το κατοχικό καθεστώς το οποίοι η ίδια δημιούργησε, με απώτερο σκοπό να προσδώσει νομιμότητα στις παράνομες ενέργειες της και να δεσμεύσει καταστάσεις σε μια μελλοντική συμφωνία επίλυσης του Κυπριακού, όπως επιχείρησε να πραγματοποιήσει με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Σε μια άλλη εξέλιξη, η ιμπεριαλιστική Τουρκία, στο πλαίσιο της ναυτικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα στο Αιγαίο, στη Μαύρη Θάλασσα και στην Ανατολική Μεσόγειο με τη συμμετοχή 122 πολεμικών πλοίων και 41 αεροσκαφών από τις 11 μέχρι τις 21 Απριλίου, επιβεβαίωσε ότι διαθέτει επιθετικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Ειδικότερα, το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε την κατάληψη ενός ελληνικού νησιού και η τοποθέτηση πάνω σε αυτό της τουρκικής σημαίας, θυμίζοντας μας την προκλητική ενέργεια της κρίσης των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996 και το επακόλουθο της δημιουργίας γκρίζων ζωνών κυριαρχίας στο Αιγαίο.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, οφείλουμε ως Κυπριακή Δημοκρατία και ως Ελληνισμός στο σύνολο του, να είμαστε σε εγρήγορση και να προχωρήσουμε σε αύξηση των συντελεστών ισχύος των κρατών μας, προς αντιμετώπιση του διαρκώς αυξανόμενου κινδύνου εξ Ανατολών.