Η κοπή της βασιλόπιτας των εκτοπισμένων Κερυνειωτών– Εκδήλωση Αγάπης και Μνήμης

Φωτο/Βίντεο: Πέτρος Πετρίδης

Φίλες και φίλοι, με χαρά και συγκίνηση παρευρέθηκα σήμερα Κυριακή 15/1/2023, στην καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιττας, των πολυαγαπημένων μου Κερυνειωτών, με την ευχή να είναι αυτός ο χρόνος που θα γυρίσουμε πίσω στους τόπους μας που από το 1974, στενάζουν κάτω από την μπότα του βάρβαρου εισβολέα και κατακτητή.
Στην Εκδήλωση Αγάπης και Μνήμης που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς, και που διοργάνωσαν η Δήμαρχος Κερύνειας, Ρίτα Ελισσαίου-Κωμοδίκη, το Δημοτικό Συμβούλιο και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του εκτοπισμένου Δήμου Κερύνειας, τον κόσμο καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας, Θεόδωρος Λαφαζάνης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Δήμαρχος Κερύνειας, Ρίτα Ελισσαίου-Κωμοδίκη, και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κυρηνείας κ.κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευλόγησε και την Βασιλόπιττα. Το τυχερό φλουρί ήταν στο κομμάτι της Βασιλόπιτας που δόθηκε στο Πολιτιστικό Ίδρυμα, «Κερύνεια Χρυσοκάβα».
Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Μητροπολίτη Κυρηνείας, οι Βουλευτές Κερύνειας Μάριος Μαυρίδης, Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν, πρώην βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, ο Δήμαρχος Λαπήθου Νεοπτόλεμος Κότσαπας, πρώην Δήμαρχοι, πρόεδροι ή εκπρόσωποι Σωματείων και Οργανώσεων του Δήμου Κερύνειας και πολλοί Κερυνειώτες.
Μουσική συντροφιά μας κράτησαν, η Κερυνειώτισσα, Χριστίνα Σιαμούνκη, τραγούδι, και η Μαρία Σιαμακίδη, πιάνο.

Ο Δήμος Κερύνειας εργάζεται ακατάπαυστα για να κρατήσει ενωμένους τους Κερυνειώτες στον Αγώνα για απελευθέρωση της ημικατεχόμενης γης μας και της εξακρίβωσης της τύχης όλων των Αγνοουμένων μας. Με τις διάφορες σημαντικές εκδηλώσεις που διοργανώνει, σε τακτά χρονικά διαστήματα, δίνει την ευκαιρία στους εκτοπισμένους Κερυνειώτες να συναντιόνται, να ενημερώνονται και να κρατούν τις μνήμες αξεθώριαστες μέχρι την Άγια μέρα της Επιστροφής.
Χίλια Εύγε στην άξια Δήμαρχο, στο εκλεκτό Δημοτικό Συμβούλιο και στο λαμπρό Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Κερύνειας, αξίζουν τη στήριξη όλων μας.