Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Τύμβος 2014

22/07/2014

Χαιρετισμός εκ μέρους νεολαιών επαρχίας Κερύνειας- Τύμβος 22 Ιουλίου 2014.

Εκ μέρους των Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας των Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, χαιρετίζω τη σημερινή εκδήλωση και εύχομαι ολόψυχα αυτή να είναι η τελευταία, στην «από δώ πλευρά του βουνού».
Φτάσαμε στο 2014 και συμπληρώσαμε ήδη 40 χρόνια προσφυγιάς. Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως, είναι ότι δεν ξέρουμε αν θα χρειαστούν άλλα 40 για να αλλάξει κάτι! Το στρογγυλό νούμερο 40 δηλώνει όχι απλά την ποσότητα του χρόνου που έχει παρέλθει, αλλά και κοινωνικά την δομή του πληθυσμού των προσφύγων όπως διαμορφώνεται.
Ναι, ακόμα μερικά χρόνια και δεν θα υπάρχει ούτε ένας παππούς ζωντανός από τα κατεχόμενα εδάφη και ακόμα μερικά χρόνια αργότερα δεν θα υπάρχουν παρά αποκλειστικά δεύτερης γενιάς πρόσφυγες.
Ως Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας των κατεχόμενων Δήμων της Επαρχίας Κερύνειας θα σταθούμε ανάχωμα στη λήθη που φέρνει ο χρόνος και έχουμε υποσχεθεί εδώ και καιρό, ότι δεν θα σιγάσει ο πόθος μας για επιστροφή.
Δεν θα ξεχάσουμε επίσης ούτε την Εισβολή και τις ωμότητες του Αττίλα ούτε το προδοτικό πραξικόπημα που οδήγησε σε αυτή. Θα δίνουμε όσο μπορούμε στήριξη και βοήθεια στο έργο και την αποστολή των κατεχομένων Δήμων μας.
Με πολλή έγνοια για το μέλλον της πατρίδας μας, καλούμε τον κάθε Κερυνειώτη σε συμμετοχή, στα κοινά του κατεχόμενου τόπου μας και ιδιαίτερα ,τη νέα γενιά να δραστηριοποιηθεί στα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας της επαρχίας μας. Συγχρόνως, καλούμε την Πολιτεία να στηρίξει το έργο των κατεχομένων Δήμων μας και των οργανωμένων συνόλων που δραστηριοποιούνται στην προσφυγιά.
Η κατεχόμενή μας πατρίδα χρειάζεται τα νιάτα της μπροστά, στις επάλξεις για την απελευθέρωση και τη διασφάλιση του αναφαίρετου δικαιώματος μας για επιστροφή στα σπίτια και τις περιουσίες μας, μέσα από μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.
Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν, το μαύρο εκείνο καλοκαίρι του 1974. Υποκλινόμαστε με θαυμασμό και εκτίμηση στους ήρωες που πέθαναν υπερασπιζόμενοι την πατρίδα μας για τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Το ότι δεν τα κατάφεραν τους μεγαλώνει, τους γιγαντώνει στις καρδιές μας.

Κυρίες και κύριοι,
Η επαρχία Κερύνειας όλη η κατεχόμενη γη μας ,μας περιμένει. Η επιστροφή δεν είναι κοντά, είναι όμως στον ορίζοντα. Ας τραβήξουμε λοιπόν κουπί, προς την ίδια κατεύθυνση όλοι, και θα φτάσουμε. Είναι το χρέος που οφείλουμε στους ήρωες μας και σε όσους θυσίασαν τη ζωή τους για να κρατηθεί ο τόπος μας ελεύθερος.

 

Χριστος Κουμιδης
Αντιπροεδρος Δ.Σ.Νεολαιας Δήμου Κερύνειας

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
22/07/2014

Διοργανωτής

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
22/07/2014

Διοργανωτής