Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Πενταδάκτυλος- Τόσο κοντά… μα τόσο μακριά»

22/03/2018

Προσκαλείτε στην προβολή  του ντοκιμαντέρ «Πενταδάκτυλος», που συνδιοργανώνεται από τα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας  Κερύνειας, Καραβά και Λαπήθου την Πέμπτη 22 Μαρτίου, 2018. Επισυνάπτεται πρόσκληση με λεπτομέρειες και ώρες προβολής.

“Πενταδάκτυλος. Τόσο κοντά… μα τόσο μακριά”

Τα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, διοργάνωσαν την προβολή της ταινίας «Πενταδάκτυλος. Τόσο κοντά… μα τόσο μακριά», την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Καραβιωτών στον Στρόβολο.

Μέσα σε κατάμεστη αίθουσα, Κερυνειώτες και φίλοι της Κερύνειας συγκεντρώθηκαν για να απολαύσουν μια περιδιάβαση στην βουνοπλαγιά της οροσειράς του Πενταδακτύλου που για 44 χρόνια, «βλέπουμε από την ανάποδη», όπως συνηθίζει να λέει χαρακτηριστικά η αγαπημένη κ. Ρήνα Κατσελλή.

Η ταινία, «Πενταδάκτυλος. Τόσο κοντά… μα τόσο μακριά»,  με τη βοήθεια επιστημονικών συμβούλων, επιχειρεί ένα ταξίδι γνωριμίας της μοναδικής γεωλογικής του εξέλιξης, της πλούσιας χλωρίδας του και το αξεπέραστο σε ομορφιά φυσικό του περιβάλλον στον Πενταδάκτυλο που βρίσκεται τόσο κοντά, αλλά λόγω της τουρκικής εισβολής του 1974 καταλήγει να βρίσκεται τόσο μακριά στερώντας ταυτόχρονα και την ελεύθερη επίσκεψη και απόλαυσή του.

Επιχειρείται ένα ταξίδι γνωριμίας με τα αγαθά που αφειδώλευτα προσέφερε η οροσειρά στους κατοίκους του όπως τον ορυκτό της πλούτο, το δομικό λίθο, το νερό, αλλά και μια γνωριμία με ανθρώπους που έζησαν με αυτά και εκδιώχθηκαν με τη βία από τα σπίτια τους και ζουν στην προσφυγιά με τον πόθο και την ελπίδα για επανένωση της Κύπρου.

Σκηνοθεσία-Πασχάλης Παπαπέτρου, Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Αβρααμίδης, Σενάριο: Δρ Γιώργος Κωνσταντίνου, † Γιαννάκης Παναγίδης, Πασχάλης Παπαπέτρου.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
22/03/2018

Διοργανωτής

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
22/03/2018

Διοργανωτής