ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ- ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΤΣΑΙ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΝΙΚΟΥ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
16 ΜΑΙΟΥ, 2018

 

… Θα σταθούμε στη γη που μας γέννησε
Σαν τα δέντρα που μάχεται ο άνεμος
Που τα δέρνουν οι μπόρες μα ασάλευτα
Τον καρπό ετοιμάζουν στα κλώνια …

Στίχοι παρμένοι από το Νίκο Κρανιδιώτη, τον Κερυνειώτη, το Δάσκαλο, τον Πολιτικό, το Διπλωμάτη, το Λογοτέχνη, μα πάνω από όλα τον άνθρωπο Νίκο Κρανιδιώτη.

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 15 Μαΐου 2018 το Φιλολογικό Τσάι αφιερωμένο στο αείμνηστο Νίκο Κρανιδιώτη, με διοργανωτές το Δήμο Κερύνειας, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαία του Δήμου Κερύνειας, τον Παγκύπριο Πολιτιστικό Σύλλογο και την ΟΓΕΕ Κερύνειας.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Εβδομάδα Κερύνειας» (14-20 Μαΐου 2018), που σκοπό έχει τη διατήρηση της μνήμης της κατεχόμενης πόλης και επαρχίας μας και τον αγώνα για επιστροφή να συνεχίζεται με τον ίδιο πόθο, μέχρι την ευλογημένη ημέρα που ελεύθεροι θα γυρίσουμε πίσω στα σπίτια μας και στα χωριά μας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Δήμαρχος Κερύνειας, Κυρία Ρίτα Ελισσαίου Κωμοδίκη,  η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια διαβάστηκε χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον  εκπρόσωπο του, Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, κύριο Θεοδόση Τσιόλα.

Εκ μέρους της οικογένειας του Νίκου Κρανιδιώτης μίλησε η κ. Ρήνα Κατσελλή και έγιναν απαγγελίες ποιημάτων του αείμνηστου Ν. Κρανιδιώτη από την  φιλόλογος Άννα Νεοφύτου και τους Κυριάκο Καποδίστρια, Έλενα Κάρενου και Αγνή Χαραλάμπους.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Παγκύπριου Πολιτιστικού Συλλόγου,  Δόκτωρ Γεώργιος Κιτρομιλίδης, φιλόλογος, συγγραφέας, μελετητής, ο οποίος μίλησε για το ποιητικό έργο του Ν. Κρανιδιώτη με τίτλου: «Νίκος Κρανιδιώτης, ο ποιητής της Κερύνειας»

“Οι ημέρες τρέχουνε, τα χρόνια περνούνε όμως το χώμα παραμένει αθάνατο.
Βαθιές οι ρίζες να αντέξουν τις μπόρες και τη θύελλα.
Ώσπου με ένα καράβι θα έρθει και δικός μας Θησέας να πνίξει το Μινώταυρο!”