ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στην αίθουσα τελετών της εκκλησίας του Αποστόλου Αντρέα, στο Πλατύ, Αγλαντζιάς, η καθιερωμένη γιορτή για το κόψιμο της βασιλόπιτας του Δήμου, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Κερύνειας.

Σ’ αυτήν παρευρέθηκε μεγάλος αριθμός Κερυνειωτών, τόσο από τη Λευκωσία, όσο και από τη Λεμεσό, συμβάλλοντας στην επιτυχία της εκδήλωσης και την επίτευξη του πρωταρχικού της στόχου, που ήταν να δοθεί στους Κερυνειώτες η ευκαιρία να συναντηθούν μεταξύ τους.

Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο πανιερότατος Μητροπολίτης Κερύνειας κ.κ. Χρυσόστομος, οι βουλευτές της Κερύνειας, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι κομμάτων και πολλών οργανωμένων συνόλων της πόλης.

Μετά από σύντομο καλωσόρισμα από την παρουσιάστρια του προγράμματος της εκδήλωσης Χρυσάνθη Σχίζα και σύντομο χαιρετισμό από τον Αντιδήμαρχο Άκη Βιολάρη, τον λόγο έλαβε η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Κερύνειας κ. Ρίτα Ελισσαίου Κωμοδίκη. Μετά τον  σύντομο χαιρετισμό της, η Δήμαρχος παρουσίασε τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοινώνοντας και τις ευθύνες και αρμοδιότητες που έχει αναλάβει το καθένα.

Στη συνέχεια κλήθηκε στο βήμα ο Μητροπολίτης, ο οποίος, αφού απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό,  ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιττα σε 13 κομμάτια, όσα και τα Σωματεία και Οργανώσεις που παρευρέθηκαν με εκπροσώπους τους.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την Στέλλα Βιολάρη και την Χριστίνα Σιαμούνκη, που με τα τραγούδια τους, έδωσαν, όπως στις περισσότερες εκδηλώσεις του Δήμου, μια ευχάριστη νότα στο πρόγραμμα.

Την όμορφη εκδήλωση έκλεισε ο ερχομός του Άη Βασίλη, που μοίρασε δώρα στα παιδιά και η κλήρωση των λαχνών, που είχαν διαμοιραστεί σε όλους όσοι παρευρέθηκαν κατά την είσοδό τους στην αίθουσα, μαζί με τα κουπόνια για δωρεάν συμμετοχή τους στην εκδήλωση.