Ένα Διήμερο κοντά στα αστέρια

Το Σαββατοκυρίακο 15-16 Σεπτεμβρίου, 2018, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας  του Δήμου Κερύνειας σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο «1010» και την στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου διοργάνωσε διήμερο γνωριμίας και αστροπαρατήρησης το στον κατασκηνωτικό χώρο προσκόπων στα Πλατάνια.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε  αστροπαρατήρηση με τηλεσκόπια, δραστηριότητες γνωριμίας, πεζοπορία, campfire και πολλά άλλα! Μάθαμε πολλά για τους πλανήτες και τους γαλαξίες και είδαμε το φεγγάρι με άλλο… “μάτι”. Κουβεντιάσαμε, τραγουδήσαμε και χορέψαμε γύρω από τη φωτιά μέχρι αργά, ψήνοντας κυπριακά παραδοσιακά τσιμπήματα.  Η πεζοπορία στους καταρράχτες από το μονοπάτι που ξεκινά από τον κατασκηνωτικό χώρο παράλληλα με το ποτάμι ήταν μια μοναδική εμπειρία. Πλατάνια, Έλατα, πεύκα, δρυς και ποικίλη χλωρίδα δημιουργούσαν ένα μαγευτικό φυσικό τοπίο. Μα πάνω από όλα, κάναμε  καινούριους φίλους μέσα από όλες αυτές τις  όμορφες δραστηριότητες και η νεολαία της Κερυνειας είχε την ευκαιρία να γνωριστεί από κοντά και να δεθεί ακόμη περισσότερο.

Σας ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας και υποσχόμαστε να το επαναλάβουμε με την ευχή το επόμενο μονοπάτι που θα εξερευνήσουμε να είναι στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ Πενταδάκτυλο. Ευχαριστούμε το Σώμα Προσκόπων Κύπρου και την “1010 asteroskopeio” για την άψογη συνεργασία αλλά και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου που μας στηρίζει!

Μην Ξεχνάτε, το Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Κερύνειας έχει κύριο σκοπό τη ένωση και δραστηριοποίηση των νέων της Κερύνειας μέσα από τη διεξαγωγή διαφόρων συναντήσεων και εκδηλώσεων.

Η Επίσημη Σελίδα του στο FACEBOOK,  Kyrenia Youth Council  –  Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Κερύνειας, δημιουργήθηκε ως χώρος έκφρασης απόψεων και προβληματισμών από τη νεολαία Κερύνειας αλλά και υλοποίησης ιδεών σε θέματα που τους αφορούν και ουσιαστικά συνθέτουν το μέλλον τους. Αν είσαι νέος ή νέα από 18 μέχρι 35 ετών και ένας από τους δύο γονείς σου κατάγεται από την πόλη της Κερύνειας ή ένα από τα περίχωρά της, Άγιος Γ…Γεώργιος, Kάρμι, Tριμίθι, Πέλλαπαϊς, Kαζάφανι, Θέρμια, Kαράκουμι, Άγιος Επίκτητος, Kλεπίνη τότε μπορείς να γραφτείς μέλος του Συμβουλίου!!!

 

email: [email protected]
website: https://kyreniamunicipality.com/neolea/d-s-neoleas/