ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συνάντηση Δημάρχου και Δημοτικού Συμβουλίου Κερύνειας με Ένωση Ηθοποιών Κύπρου

Η Δήμαρχος, Ρίτα Ελισσαίου Κωμοδίκη, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και η Δημοτική Γραμματέας του Δήμου Κερύνειας υποδέχτηκαν στα προσωρινά γραφεία του Δήμου Κερύνειας την Γραμματέα της Ένωσης Ηθοποιών Κύπρου και  Κερυνειώτισσα, κ. Άννα Γιαγκιώζη και την ηθοποιό κ. Μαριάννα Σάντη. Κατά τη συνάντηση  ανταλλάχτηκαν ιδέες και συζητήθηκαν προτάσεις για πιθανή συνεργασία του Δήμου με την  Ένωση Ηθοποιών Κύπρου.

Η Ένωση Ηθοποιών Κύπρου είναι το αρχαιότερο ανεξάρτητο Συνδικαλιστικό Σώμα εκπροσώπησης ηθοποιών στην Κύπρο, με έτος ίδρυσης 1961, με στόχους την επίτευξη καλύτερων εργασιακών συνθηκών, την προώθηση και προάσπιση του πολιτισμού στην Κύπρο και την εκπροσώπηση της Κύπρου και προβολή του κυπριακού θέματος σε παγκόσμιο φάσμα δια μέσου της συμβολής της με την FIA και EURO FIA.

Ένας από τους τομείς που έχουν πληγεί πολύ τα τελευταία δυο χρόνια από την πανδημία είναι ο πολιτισμός και οι άνθρωποί του. Ο Δήμος Κερύνειας πέραν από τον αγώνα που κάνει για την επιστροφή των δημοτών του  στις πατρογονικές τους εστίες, στηρίζει την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την θέληση τους για ενίσχυση της μεταξύ τους συνεργασίας στους τομείς του πολιτισμού και της κοινωνίας ευρύτερα προς αμοιβαίο όφελος.