Δελτίο Τύπου – Π.Α.Ε.Ε.Κ.

O Δήμος Κερύνειας συγχαίρει θερμά την ποδοσφαιρική ομάδα ΠΑΕΕΚ και όλους όσοι συνέβαλαν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας. Η ΠΑΕΚ ιδρύθηκε το 1953 και το 1977 συγχωνεύθηκε με την Αθλητική Ένωση Καραβά, μετονομαζόμενη σε ΠΑΕΕΚ, εκπροσωπώντας ολόκληρη την επαρχία Κερύνειας. Η επιμονή και η υπομονή της ομάδας σε αυτή την πορεία των 68 ετών, οδήγησε στην ιστορική μέρα της 15ης Μαΐου 2021 και την άνοδο της για πρώτη φορά στην Α’ κατηγορία του παγκύπριου πρωταθλήματος.

Η ΠΑΕΕΚ αποτελεί τον εκφραστή όλων των ξεριζωμένων Κυπρίων και η παρουσία της στα μεγάλα σαλόνια του κυπριακού ποδοσφαίρου, συμβάλει καθοριστικά στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης της κατεχόμενης γης μας. Ως Δήμος Κερύνειας καλούμε όλους τους Κύπριους και ιδιαίτερα τον προσφυγικό κόσμο, να στηρίξει με όλα τα δυνατά μέσα την ΠΑΕΕΚ στην
προσπάθεια της στην πρώτη κατηγορία. Για να ακούγεται η Κερύνεια σε όλα τα κυπριακά σπίτια και να υπενθυμίζει στην πολιτική ηγεσία το χρέος απέναντι στην κατεχόμενη γη μας. Εμείς οι Κερυνειώτες και όλοι οι πρόσφυγες έχουμε ως πρότυπο το επικό κατόρθωμα της ΠΑΕΕΚ και συνεχίζουμε τον αγώνα για να πετύχουμε την πολυπόθητη απελευθέρωση και επιστροφή στις πατρογονικές μας εστίες. Για να μπορέσουμε να θαυμάσουμε την ομάδα μας στο γήπεδο μας, στον Γυμναστικό Σύλλογο «Πράξανδρος».

Η Δήμαρχος Κερύνειας Ρίτα Ελισσαίου Κωμοδίκη, το Δημοτικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Δήμου Κερύνειας συγχαίρουν όλους τους συντελεστές της ομάδας και επιφυλάσσονται για τη διοργάνωση εκδήλωσης κατά την οποία θα τιμηθούν όλοι όσοι συνέβαλαν στην νίκη αυτή.