ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο κατεχόμενος Δήμος Κερύνειας στην προσφυγιά, παρακολούθησε με μεγάλη αγωνία τα τεκταινόμενα στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας.

Η αδιαλλαξία της Τουρκίας αλλά και των Τουρκοκυπρίων, να μην υποχωρούν καθόλου από τις παράλογες απαιτήσεις τους και να επιμένουν σε παραμονή Τούρκικων στρατευμάτων, εγγυητικά δικαιώματα στον κατακτητή, παραμονή των εποίκων με καθεστώς Ευρωπαίου πολίτη ή μόνιμου μετανάστη και υπερπρονόμια, όπως η εκ περιτροπής προεδρία, τα μικρά και μεγάλα βέτο, η προτεραιότητα στη διεκδίκηση των περιουσιών μας στους σφετεριστές που κατέχουν παράνομα τις περιουσίες μας και όχι στους νόμιμους ιδιοκτήτες, έχει οδηγήσει στην κατάρρευση και αυτής της προσπάθειας για λύση του Κυπριακού προβλήματος.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του τόπου και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να μην επιτρέψουν λύση που να απεμπολά τα  ανθρώπινα δικαιώματά μας,  αλλά και την ασφάλεια ολόκληρου του Κυπριακού λαού.

Εμείς οι Κερυνειώτες απαιτούμε λύση που να διασφαλίζει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς ξένους στρατούς, εγγυήσεις και εποίκους, λύση που να διασφαλίζει το δικαίωμα επιστροφής όλων των προσφύγων στα σπίτια και τις περιουσίες τους, λύση που να διασφαλίζει ειρήνη και ασφάλεια για όλους τους κατοίκους του νησιού.

Δηλώνουμε τέλος ότι, δεν θα δεχτούμε τίποτε λιγότερο από τα πιο πάνω και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για απελευθέρωση της κατεχόμενης πόλης και επαρχίας μας και επιστροφή όλων των κατοίκων στα σπίτια και τις περιουσίες τους με ασφάλεια ειρήνη και ελευθερία.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ