ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

Για άλλη μια φορά ο Δήμος Κερύνειας καταδικάζει το άφρον και προδοτικό πραξικόπημα που άνοιξε τις κερκόπορτες στον τουρκικό Αττίλα και οδήγησε στην κατάληψη  του 37 % του εδάφους της χώρας μας, άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους και 200000 πρόσφυγες μέσα στην ίδια τους   την πατρίδα.

44 χρόνια μετά εμείς οι πρόσφυγες ζούμε ακόμη τα επακόλουθα της τουρκικής  εισβολής και κατοχής, μακριά από τη γη τη δική μας, τη πατρώα γη, μακριά από τα σπίτια και τις περιουσίες μας, με τους κουβαλητούς από την Ανατολία να κατοικούν μέσα στα σπίτια μας και να διαχειρίζονται τις περιουσίες μας, τις δικές μας περιουσίες, που κληροδοτήθηκαν σε μας από γενιά σε γενιά. Και η Τουρκία συνεχίζει ανενόχλητη να καταστρέφει ότι θυμίζει τους πραγματικούς, τους νόμιμους κάτοικους της γης που παράνομα κατέχει, συνεχίζει τη θρησκευτική, την πολιτιστική, την πολιτισμική, τη φυσιογνωμική καταστροφή της δικής μας γης και της δικής μας κληρονομιάς γιατί πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα νομιμοποιήσει τα επακόλουθα της παράνομης εισβολής και κατοχής. Εμάς τους  Κερυνειώτες μας λυπεί η σιωπηλή ανοχή και η συνενοχή των μεγάλων δυνάμεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενάντια σε κάθε Νόμο Ηθικής και κάθε Αρχή Δικαίου, ενάντια σε όλα τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας που ζητούν αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο συνεχίζουν να εθελοτυφλούν και να επιτρέπουν στην Τουρκία να συνεχίζει την παράνομη κατοχή   και τις διχοτομικές και παράλογες αξιώσεις της.

Εμείς οι Κερυνειώτες δε θα αποδεχθούμε ποτέ  οιανδήποτε συμβιβαστική λύση η οποία δε θα επιτρέπει την επιστροφή όλων των προσφύγων, των Κερυνειωτών συμπεριλαμβανομένων, πίσω στην πατρογονική γη,  στα σπίτια και τις περιουσίες μας. Μία τέτοια λύση είναι άδικη, καταπατά παράφορα τα ανθρώπινα μας δικαιώματα και δεν την αποδεχόμαστε. Έχουμε ιερή υποχρέωση στους ηρωϊκούς νεκρούς και στους αγνοούμενους μας και στις ιστορικές παρακαταθήκες του τόπου και της πόλης μας να αγωνισθούμε για να επιστρέψουμε πίσω  στα κατεχόμενα εδάφη μας σε συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης, δικαιοσύνης και ελευθερίας. Εμείς οι Κερυνειώτες δεν πτοούμαστε από τους παράνομους σχεδιασμούς της Τουρκίας και των συμμάχων της, είμαστε αποφασισμένοι και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση, την επιστροφή μας στη γη των πατέρων μας.