Φυσικές Περιπέτειες Νεολαίας Επαρχίας Κερύνειας

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση τα Δημοτικά Συμβούλια Νεολαίας των κατεχόμενων Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά ανακοινώνουν την επιτυχή ολοκλήρωση της διήμερης εκπαιδευτικής κατασκήνωσης το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου 2022 στον κατασκηνωτικό χώρο των προσκόπων στα Πλατάνια.

Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Γεωπάρκο Τροόδους και να περπατήσουν στο Βοτανικό Κήπος Τροόδους “Α.Γ. Λεβέντης” μαθαίνοντας ποικίλα και ενδιαφέροντα από την γένεση της Κύπρου, ιστορίας δεκάδων εκατομμύριων χρόνιων καθώς επίσης και την ιδιαιτερότητα των πετρωμάτων της.

Επιπλέον οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μια εξαιρετική παρουσίαση για τα σφουγγάρια της θάλασσας, την ιστορία του καραβιού της Κερύνειας αλλά και τον τρόπο κατασκευής του, από τον χαρισματικό και γεμάτο πάθος για το καράβι και την Κερύνεια κ. Γλαύκου Καριόλου.

Στην συνέχεια ακολούθησε το διαδραστικό εργαστήρι αγγειοπλαστικής από τον μερακλή αγγειοπλάστη κ Χρίστο Ασκόττη όπου με αγάπη για την δημιουργία, προσέφερε τις γνώσεις απλόχερα, με πολλή υπομονή.

Το βράδυ του Σαββάτου κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι, με τη θερμοκρασία να θυμίζει χειμωνιάτικη ψύχρα, γύρω από τη φωτιά στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της κατασκήνωσης, και με την συνοδεία του Αντώνη Κούμα Antonis Koumas , ενός χαρισματικού μουσικού και ζεστού ανθρώπου, οι Κερυνειώτες τραγούδησαν και χόρεψαν δημιουργώντας ένα όμορφο μουσικό ταξίδι.

Η επόμενη μέρα βρήκε τους νέους σε πρωινή πεζοπορία προς του φυσικούς καταρράχτες της περιοχής. Στη διαδρομή πραγματοποιήθηκε διαδραστική επιστημονική ενημέρωση σχετικά με την τοπική χλωρίδα και πανίδα από το καταρτισμένο μέλος της Νεολαίας Λαπήθου, βιολόγο Γιώργο Φυττή, και την Περιβαλλοντολόγο Δρ. Έλλη Τζυρκαλλή σχετικά με τις ενδημικές πεταλούδες του τόπου μας.

Ένα διήμερο γεμάτο εμπειρίες, μα πάνω απ’ όλα γνωριμίες με νέους από ολόκληρη την επαρχεία Κερύνειας, αλλά και φίλους που μας στηρίζουν. Κάποιοι γνώρισαν ξαδέλφια τους! Γνωρίσαμε Κερύνεια και θα συνεχίσουμε να γνωρίζουμε την επαρχεία Κερύνειας με κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο.

Αυτή είναι η δική μας χαρά και σας ευχαριστούμε πολύ που ήσασταν μαζί μας.

Ραντεβού σύντομα στις επόμενες δραστηριότητες που ετοιμάζουμε. Ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στο fb για να είσαστε μαζί μας σε κάθε επόμενο κάλεσμα.

Νεολαία Δήμου Κερύνειας – Kyrenia Municipality Youth

Νεολαία Καραβά – Karavas Youth

Νεολαία Δήμου Λαπήθου

Θερμές ευχαριστίες στο Σώμα Προσκόπων Κύπρου και ειδικά στον Γενικό Έφορο κ Γιώργο Ανδρέου και τον Έφορο Κατασκηνώσεων κ. Σωτήρη Χ”Ανδρέου για την στήριξη και την άψογη συνεργασία.