Αγιασμός και κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας Επιτροπής Κατεχομένων Δήμων

Έλαβε χώρα το πρωϊνό της Πέμπτης, 13 Ιανουαρίου 2022, στα προσωρινά Γραφεία του Δήμου Κερύνειας στη Λευκωσία, η 1η συνεδρία του 2022 της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων.

Σ’ αυτήν πραγματοποιήθηκε Αγιασμός και κοπή της παραδοσιακής Βασιλόπιτας. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Δρ. Πέτρος Καρεκλάς, ευχήθηκε όπως το 2022 αποτελέσει την αρχή του τέλους της τουρκικής κατοχής των εδαφών μας, ώστε να μπορέσουν επιτέλους οι πρόσφυγες να επιστρέψουν ελεύθερα στα σπίτια και τις περιουσίες τους και όπως η επόμενη βασιλόπιτα κοπεί στις παραδοσιακές έδρες των Δήμων και Κοινοτήτων.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος έκανε σύντομη ανασκόπηση της αξιόλογης δράσης της Επιτροπής τη χρονιά που πέρασε, επισημαίνοντας τους περιορισμούς που υπήρξαν λόγω της πανδημίας και που είχαν ως αποτέλεσμα διάφορες εκδηλώσεις της Επιτροπής τελικά να μην πραγματοποιηθούν. Ενόψει τούτου ευχήθηκε όπως το νέο έτος σημάνει το τέλος της πανδημίας η οποία ταλαιπωρεί όλους μας με ποικίλους τρόπους, ώστε να μπορέσουμε όλοι να πραγματοποιήσουμε αυτά που προγραμματίζουμε για φέτος στους διάφορους τομείς.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής απένειμε εκ μέρους όλων αναμνηστικό δώρο στον κ. Χρίστο Χατζηγιάγκου, Γραμματέα της Ένωσης Δήμων Κύπρου, ο οποίος βρίσκεται προ αφυπηρετήσεως, ευχαριστώντας τον για την πολύχρονη προσφορά του στην Επιτροπή τόσον από τη θέση του Γραμματέα της Ένωσης Δήμων όσον και ως πρώτου Γραμματεά της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, κατά τη δεκαετία του 1990. Στη συνεδρία παρέστη ο νεοδιορισθείς Γραμματέας της Ένωσης Δήμων Κύπρου κ. Μιχάλης Σωκράτους, τον οποίο ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής καλωσόρισαν και του ευχήθηκαν κάθε επιτυχία στο έργο του.

Επισυνάπτεται φωτογραφικό υλικό.

Επιτροπή Κατεχόμενων Δήμων
17 Ιανουαρίου, 2022