Τα συμπλέγματα των Τούρκων απέναντι στην Ιστορία

Έχει κυκλοφορήσει από χθες το βράδυ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, φωτογραφικό υλικό από την προετοιμασία  της «συμφωνικής ορχήστρας» του κατοχικού καθεστώτος, στο πλαίσιο της συναυλίας που θα πραγματοποιηθεί στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Η συναυλία θα λάβει χώρα μπροστά από το ιστορικό Λύκειο Ελληνίδων Αμμοχώστου, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Δημοτικού Κήπου, και σε αυτό οι βάρβαροι κατακτητές, κατά τη συνήθη πρακτική τους, έχουν αναρτήσει τεράστιες τουρκικές σημαίες (Της Τουρκίας και του κατοχικού μορφώματος της). Επιπρόσθετα, η ανάγλυφη επιγραφή στην πρόσοψη του κτηρίου έχει σκεπαστεί από λευκό υλικό, σε μια προσπάθεια εξαφάνισης της ελληνικής ταυτότητας του χώρου.

Σε ένα άλλο ζήτημα, αξίζει να σημειωθεί πως, το κατοχικό καθεστώς καταδίκασε το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου Β’ για το Πάσχα, λέγοντας ότι η Κυπριακή Εκκλησία εμφορείται από μίσος απέναντι στην Τουρκία και στους Τουρκοκύπριους, και έχει συνδέσει το όνομα της με το ενωτικό αίτημα θεωρώντας ότι το νησί είναι ελληνικό. Στο μήνυμα του ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου επιχείρησε να συνδέσει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, προκαλώντας όπως φαίνεται, τις αντιδράσεις των Τούρκων κατακτητών. Τέλος, η ανακοίνωση των Τούρκων προωθούσε ξανά τις δήθεν νέες πραγματικότητες που υπάρχουν στην Κύπρο, περί «δύο λαών» και «δύο ξεχωριστών κρατών» που ζουν δίπλα-δίπλα.

Ως Δήμος Κερύνειας καταδικάζουμε τόσο τις δηλώσεις όσο και τις ενέργειες των Τούρκων στην κατεχόμενη Κύπρο και καλούμε τις κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας να ανακινήσουν άμεσα το ζήτημα της επιβολής κυρώσεων έναντι της ιμπεριαλιστικής Τουρκίας. Τονίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το Κυπριακό είναι συνυφασμένο µε τα ανθρώπινα και πολιτικά µας δικαιώματα και δεν πρόκειται να αποδεχθούμε καμία διχοτομική λύση που θα αφήνει την πόλη μας αλλά και ολόκληρη την κατεχόμενη γη μας στα χέρια του τουρκικού επεκτατισμού.