Αντικατοχική Εκδήλωση Επαρχίας Κερύνειας

ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ ΛΑΠΗΘΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑΝ:

«ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ»

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πετρίδης

Φίλες και φίλοι, χθες Δευτέρα 14.11.2022, οι νέοι και νέες με καταγωγή την Κερύνεια, την Λάπηθο και τον Καραβά αλλά και οι μεγαλύτεροι, που έλαβαν μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας και καταδίκης της παράνομης εδώ και 39 χρόνια ανακήρυξης του Ψευδοκράτους Ντεκτάς, της οποίας ηγήθηκε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από Λάπηθο και Καραβά, βροντοφώναξαν την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την απελευθέρωση της κατεχόμενης γη μας και επιστροφής μας σ’ αυτή ενώ παρέδωσαν ψήφισμα σε αξιωματικό του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού.

Το ψήφισμα διάβασε ο Πρόεδρος της Νεολαίας Κερύνειας, Θεόδωρος Λαφαζάνης και παρέδωσε ο Δήμαρχος Καραβά Δρας Νίκος Χατζηστεφάνου, συνοδευόμενος από την Δήμαρχο Κερύνειας Ιατρό Ρίτα Ελισσαίου- Κωμοδίκη και τον Δήμαρχο Λαπήθου, κ. Νεοπτόλεμο Κότσαπα.

Στην Αντικατοχική Πορεία που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Επαρχίας Κερύνειας», από τα Διοικητικά Συμβούλια Νεολαίας, Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Μπάντας του Παγκυπρίου Γυμνασίου, και είχε σημείο εκκίνησης  το Υπουργείο Εσωτερικών με κατάληξη το οδόφραγμα της οδού Λήδρας,

συμμετείχαν  μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Κερύνειας, Χρίστος Χριστόφιας και Ρίτα Θεοδώρου Σούπερμαν, οι πρώην Βουλευτές Γιώργος Περδίκης και Σοφοκλής Φυττής, πολλοί Κερυνειώτες και όχι μόνο.

Στην πορεία που ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο, κυριάρχησαν τα συνθήματα: «Έξω ο Αττίλας από την Κύπρο», «Τα σύνορα μας είναι στην Κερύνεια», «Θα γυρίσουμε ξανά ο διωγμένος δεν ξεχνά».

Ακολούθησε συναυλία στην Τάφρο Πλατείας Ελευθερίας με την εξαίρετη Συνθέτρια/Ερμηνεύτρια, Κερυνειώτισσα, Χρυσάνθη Σχίζα και τους εκλεκτούς Μουσικούς: Κυριάκο Κώστα (Πιάνο) και Αλέξανδρο Κωμοδρόμο (Ηλεκτρική Κιθάρα), οι οποίοι ερμήνευσαν αγωνιστικά τραγούδια. Τον κόσμο που παρευρέθηκε στην συναυλία καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Καραβά, Μάριος Μούγης, ο οποίος τόνισε την απόφαση των νέων των εκτοπισμένων Δήμων για αγώνα μέχρι την επιστροφή στην κατεχόμενη από τον τούρκο εισβολέα γη μας και την εξακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων μας.

Στους νέους και νέες Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά που δεν ξεχνούν και αγωνίζονται, αξίζουν χιλιάδες εύγε!!