Ανακοίνωση καταδίκης του ψευδοκράτους

Ο Δήμος Κερύνειας καταδικάζει την 37η μαύρη επέτειο της ανακήρυξης του τουρκικού ψευδοκράτους, στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα  της Κύπρου.

Η Άγκυρα, μεθοδικά, απροκάλυπτα και ύπουλα, προχωρεί στην παγίωση της κατοχής του 37% του εδάφους του νησιού μας, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την τουρκοκυπριακή κοινότητα, η οποία αποτελεί ουσιαστικά, μειονότητα στο ψευδοκράτος, όπου κυριαρχεί ο τουρκικός στρατός κατοχής και οι δεκάδες χιλιάδες έποικοι από την Τουρκία.

Η Τουρκία διαχρονικά στοχεύει αποκλειστικά και μόνον στον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου, με την παγίωση ενός αμιγούς τουρκικού κρατιδίου στο βόρειο τμήμα του νησιού μας. Πλέον, με τον ισλαμιστή δικτάτορα Ερντογάν στην ηγεσία του και με ηγέτη στα κατεχόμενα τον υποτακτικό της Ερσίν Τατάρ το Τουρκικό κράτος μεθοδικά προβαίνει, σε εξισλαμισμό του ψευδοκράτους, ενώ  εισβάλει στην κυπριακή ΑΟΖ με τα γεωτρύπανα της με σκοπό τον υποθαλάσσιο πλούτο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στοχεύοντας  λύση δύο κρατών ή υπό κάλυψη συνομοσπονδίας στην Κύπρο.

Ο Δήμος Κερύνειας, διατρανώνει για πολλοστή φορά ότι, μια μόνιμη λύση και εδραίωση του δικαίου, της ευημερίας και της ειρήνης στην Κύπρο, περνά από την Κερύνεια. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα και του τελευταίου Κερυνειώτη, αλλά και όλων των προσφύγων η απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας και η επιστροφή στα σπίτια και στις περιουσίες μας  σε συνθήκες ασφάλειας  με όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα του κατοχυρωμένα.