ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΚΕΡΥΝΕΙΩΤΩΝ

Πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου 2018, στην παρουσία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κερύνειας, κ. Χρυσoστόμου, του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Μεσαορίας κ. Γρηγορίου, των Βουλευτών της Επαρχίας Κερύνειας, του Δημάρχου Καραβά και πολλών άλλων Κερυνειωτών και φίλων της Κερύνειας, η καθιερωμένη Πασχαλινή Συνεστίαση των Κερυνειωτών, στους κήπους του προσωρινού Δημαρχείου Κερυνειας.

Πέραν των 450 Κερυνειωτών και φίλων της Κερύνειας από όλες τις επαρχίες της Ελεύθερης Κύπρου τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ξανάσμιξαν, έστω και για λίγο, με συγγενείς, γνωστούς και φίλους, με μερικούς από τους οποίους μπορεί να μην είχαν ιδωθεί ξανά από το 1974.

Τους παρευρισκομένους καλωσόρισε η Αντιδήμαρχος Κερύνειας, ο Μητροπολίτης Κερύνειας και η Δήμαρχος Κερύνειας, ενώ στο χαιρετισμό τους έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τις μέρες της Ανάστασης και του αγώνα διεκδίκησης των δικαίων και δικαιωμάτων των Κερυνειωτών που διεξάγουν και την αμετάθετη θέση τους, για επιστροφή στην Κερύνεια και στην πατρώα γη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε παραδοσιακούς Κυπριακούς και Ελληνικούς χορούς που παρουσίασε το χορευτικό συγκρότημα Κώστα Λειβαδιώτη, τσιαττίσματα και γωνιά ταβλού και παραδοσιακά Πασχαλινά παιγνίδια που οργανώθηκαν από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας του Δήμου μας, για τα παιδιά και τη νέα γενιά Κερυνειωτών.