ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ Για την απώλεια του Βουλευτή, Επίτιμου Δημότη Κερύνειας μ. Ανδρέα Αγγελίδη

Ο Δήμος Κερύνειας βαθιά συντετριμμένος στο άκουσμα του θανάτου του Νομικού, Βουλευτή και Επίτιμου Δημότη της Κερύνειας, Ανδρέα Αγγελίδη, εκφράζει τη βαθιά οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια του.

Ο Ανδρέας Αγγελίδης υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα, ένας ευπατρίδης πολίτης, με βαθιά νομική κατάρτιση, ένας άνθρωπος που αγάπησε την Κερύνεια και αγωνιζόταν μέχρι τέλους για την ελευθερία της και για τα δικαιώματα των Κερυνειωτών.

Ο Δήμος Κερύνειας στις 10 Δεκεμβρίου 2008, ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τον τίμησε με την ανώτατη διάκριση του, ανακηρύσσοντάς τον ως Επίτιμο Δημότη Κερύνειας, παραδίδοντας του το κλειδί του Κάστρου της πόλης.

Έκτοτε, ο Ανδρέας Αγγελίδης ήταν πάντα δίπλα στο Δήμο Κερύνειας και στους Δημότες μας. Αγάπησε την Κερύνεια μας και αγαπήθηκε από τους Κερυνειώτες. Συμμετέχοντας σε όλες τις εκδηλώσεις μας, νιώθοντας ο ίδιος Κερυνειώτης, ιδιότητα που απαιτούσε να του αποδοθεί από την πολιτεία, προχώρησε σε αίτηση, να διαγραφεί από τον εκλογικό κατάλογο του Δήμου Έγκωμης και να εγγραφεί στον εκλογικό κατάλογο του Δήμου Κερύνειας.

Επιπρόσθετα, ο Ανδρέας Αγγελίδης για πάνω από 15 χρόνια, προσέφερε κάθε χρόνο, χρηματικό βραβείο εις μνήμη της πολυαγαπημένης του συζύγου Ρίκκας, σε αριστούχο Κερυνειώτη/σσα ο οποίος/α διακρινόταν για το ήθος και την επίδοση του, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Ανυποχώρητος, αγωνιστής, γνήσιος πατριώτης, υποστήριξε σταθερά και επίμονα με δηλώσεις και άρθρα του, την άποψη ότι, λύση του προβλήματος της παράνομης εισβολής, κατοχής, εποικισμού και διαίρεσης της πατρίδας μας, χωρίς δικαίωση των πολιτών της πόλης και επαρχίας Κερύνειας, δεν θα ήταν ούτε δίκαιη αλλά ούτε λειτουργική και βιώσιμη.

Αιωνία του η μνήμη.